Ti piškoti so popolna kombinacija krhkega testa, kremaste pistacijeve kreme in čokoladne glazure.

Sestavine

Za krhko pecivo:

  • 200 g gladke moke
  • 150 g masla (sobne temperature)
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 3 žlice kakava
  • 1 rumenjak

Za čokoladno glazuro:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 50 g masla
  • 4 žlice sončničnega olja

Za polnjenje in dekoracijo:

  • 7 polnih žlic pistacijeve kreme
  • 3 žlice drobno mletih pistacij

Postopek

Priprava krhkega testa:

  1. V skledi zmešajte moko, kakav in sladkor v prahu.
  2. Dodajte maslo sobne temperature in rumenjak.
  3. Zamesite gladko in enotno krhko testo.

Oblikovanje in peka:

  1. Testo takoj razvaljajte na pomokani delovni površini na debelino približno 3 mm.
  2. Z modelčki za piškote ali majhno skodelico izrežite kroge.
  3. Kroge položite na pekač, obložen s papirjem za peko, pri čemer pustite majhne razmike med njimi.
  4. Pecite v predhodno ogreti pečici pri 180 °C približno 13 minut.
  5. Pečene piškote pustite, da se ohladijo na pekaču, saj so takoj po peki zelo mehki.

Polnjenje:

  1. Na polovico ohlajenih piškotov s slaščičarsko vrečko nanesite malo pistacijeve kreme.
  2. Pokrijte s preostalimi piškoti in jih rahlo pritisnite skupaj.

Priprava čokoladne glazure:

  1. V posodi na nizkem ognju stopite čokolado, maslo in olje, dokler ne dobite gladke in sijoče glazure.
  2. Z žlico prelijte glazuro po piškotih.

Dekoracija:

  1. Na vrh vsakega piškota posujte zdrobljene pistacije, preden se glazura strdi.
  2. Piškote pustite, da se popolnoma ohladijo in glazura stisne.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za dubajsko čokoladno pito

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Lahko najdete limono med sadjem v samo 5 sekundah?
Naslednji članekLetos namesto francoske solate pripravite tole