Ti tradicionalni italijanski piškoti so pravo praznično razvajanje, še posebej priljubljeni ob Veliki noči. Mehki, rahli in rahlo aromatični po janežu ter limoni, so kot nalašč za druženje ob kavici ali čaju.

Sestavine

Za piškote:

  • 1/2 skodelice rastlinske masti
  • 1/2 skodelice masla
  • 1 skodelica sladkorja
  • 6 jajc
  • Lupinica 1 limone
  • Sok 1/2 limone
  • 1 čajna žlička janeževega ekstrakta
  • 1/4 skodelice mleka
  • 4 1/2 skodelice moke
  • 2 žlici pecilnega praška (ali Pandegliangeli)
  • 1/2 čajne žličke soli

Za glazuro:

  • 1 1/4 skodelice sladkorja v prahu
  • 2 žlici vode
  • 1/4 čajne žličke janeževega ekstrakta
  • Barvni posipi za okrasitev

Postopek

  1. Pečico segrejte na 190 °C. Pripravite pekače s papirjem za peko.
  2. V mešalniku s ploskim nastavkom stepite rastlinsko mast, maslo in sladkor, da dobite rahlo in penasto maso (približno 2 minuti).
  3. Dodajte jajca, limonino lupinico in sok, anisov ekstrakt in dobro premešajte.
  4. Dodajte moko, pecilni prašek in sol. Med mešanjem počasi prilijte mleko in mešajte, dokler se ne oblikuje gladko, mehko testo.
  5. Vzemite kos testa v velikosti žogice za golf. Razvaljajte ga v približno 25 cm dolgo vrvico, prepognite na pol, zvijte in stisnite konca skupaj v obliko kroga.
  6. Piškote polagajte na pripravljen pekač. Po želji lahko v sredino vsakega kroga položite barvano jajce, a ta korak je neobvezen.
  7. Piškote pecite 20 minut oziroma dokler niso rahlo zlato zapečeni. Nato jih popolnoma ohladite.
  8. V skledi zmešajte vse sestavine za glazuro.
  9. Ohlajene piškote prelijte z glazuro in jih takoj okrasite z barvnimi posipi.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za velikonočno prato, letos jo le pripravite


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKdaj je najboljši čas za nabiranje regratovih listov in na kaj morate biti pozorni
Naslednji članekOptična iluzija: Vam uspe najti skrito korenje na sliki v samo 9 sekundah?