Musaka je vsestranska jed, ki jo lahko pripravite z različnimi sestavinami, odvisno od vaših želja in zaloge. Ta različica s stročjim fižolom je polna okusov in svežine, še posebej s kombinacijo mletega mesa in zelišč. Če želite musako še bolj nasitno, lahko dodate plast krompirja ali riža.
Sestavine
- 500-600 g mletega mesa
- 800 g stročjega fižola
- 1 čebula, nasekljana
- Sol, poper po okusu
- 2 jajci
- 4 žlice kisle smetane
- 100 g krušnih drobtin
- Olje za praženje
- Maslo za namastitev posode
Postopek
- V ponvi segrejte malo olja in na njem prepražite nasekljano čebulo, dokler ne postane prosojna.
- Dodajte mleto meso in ga med praženjem razdrobite z lopatko, da se enakomerno popeče.
- Kuhajte, dokler meso popolnoma ne spremeni barve in postane enakomerno popečeno.
- Začinite s soljo in poprom po okusu.
- Fižol očistite in ga na hitro pokuhajte v vreli vodi (približno 5 minut), nato ga odcedite.
- V ognjevarno posodo, namazano z maslom, posujte tanek sloj krušnih drobtin.
- Na dno posode položite polovico pokuhanega fižola.
- Nanj enakomerno razporedite plast popečenega mesa.
- Na meso položite drugo polovico fižola.
- V ločeni skledi z metlico stepite jajci s kislo smetano. Rahlo posolite.
- Prelijte jajčno-smetanovo mešanico po vrhu musake.
- Po vrhu musake potresite tanek sloj krušnih drobtin, da bo po peki hrustljava.
- Musako pecite v predhodno ogreti pečici na 200°C približno 30 minut, dokler ne dobi zlato rjave barve in se lepo zapeče.
Video recept
Zadnji prispevki
- Okusna česnova pogača se odlično poda k narezkom in prijetni družbi
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo hišo, a le tisti z visokim IQ-jem lahko v 23 sekundah ugotovijo, kaj je narobe
- Ko boste testenine pripravili na tak način, bo to postala stalnica v vaši kuhinji
- 8 neverjetnih načinov, kako joga vpliva na vaše počutje – številka 7 vas bo presenetila
- Recept za preliv tisoč otokov, ki bo izboljšal vsako solato
- Optična iluzija: Vaš vid je odličen, če najdete obraz v manj kot petih sekundah