Bogata, kremasta in gosta vroča čokolada, popolna za hladne dni! Preprosta za pripravo in odlična z dodatkom stepene smetane ali kančkom cimeta za poseben okus.
Sestavine
- 400 ml mleka
- 10 g koruznega škroba (1,5 žlice)
- 2 žlici sladkorja (ali po okusu)
- 8 g kakava v prahu (1 žlica)
- 100 g temne čokolade (70 %)
Postopek
- V loncu zmešajte 1/3 mleka, sladkor, koruzni škrob in kakav v prahu. Mešajte, dokler se grudice popolnoma ne razpustijo, nato dodajte preostalo mleko.
- Na zmernem ognju mešanico segrevajte in neprestano mešajte, da preprečite prijemanje.
- Kuhajte približno 3-4 minute, dokler se ne zgosti. Odstranite z ognja.
- Dodajte narezano temno čokolado in mešajte, dokler se popolnoma ne stopi in nastane gladka, kremasta zmes.
- Postrezite vročo, obogateno s stepeno smetano ali s poljubnimi dodatki.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira