Piščančji kaneloni so odličen način, kako uživati v sočnem nadevu in kremni bešamel omaki, ki jedi doda bogat okus. Ta recept vključuje klasične začimbe, ki poudarijo okus piščanca, bešamel pa poskrbi za kremasto teksturo.
Sestavine
Za kanelone
- 25 listov za kanelone
- 1 kg piščančjega mesa (najbolje stegna, ker so sočnejša)
- 1 čebula (sesekljana)
- 4 stroki česna (drobno sesekljani)
- 1/2 žličke origana
- 1/2 žličke timijana
- Sol in poper (po okusu)
- 125 ml belega vina ali juhe (1/2 skodelice)
- 2 žlici svinjske paštete (opcijsko, za bogatejši okus)
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja (30 ml)
- Nariban sir (za posip pred peko, po želji parmezan, cheddar ali mozzarella)
Za bešamel omako
- 500 ml mleka (2 skodelici)
- 2 žlici pšeničnega zdroba (za gostilo, lahko uporabite tudi moko)
- 2 žlici masla
- 1 žlička soli
- Poper po okusu
- Muškatni orešček po okusu
Postopek
- Piščančje meso skuhamo v osoljeni vodi, nato ga ohladimo in drobno narežemo ali razdrobimo z vilicami.
- V ponvi segrejemo olivno olje, dodamo sesekljano čebulo in pražimo, dokler ne postekleni.
- Dodamo česen, origano, timijan in premešamo, da zadiši.
- Nato v ponev dodamo piščančje meso, premešamo in prilijemo belo vino ali juho.
- Kuhamo nekaj minut, da tekočina izpari.
- Po želji dodamo še svinjsko pašteto, ki bo nadevu dodala globlji okus.
- Solimo in popramo po okusu ter pustimo, da se nadev nekoliko ohladi.
- V loncu segrejemo maslo in dodamo pšenični zdrob. Na nizkem ognju ga med stalnim mešanjem rahlo prepražimo.
- Postopoma prilivamo mleko in mešamo, da ne nastanejo grudice.
- Dodamo sol, poper in muškatni orešček ter kuhamo nekaj minut, dokler ne dobimo gladke in srednje goste omake.
- Vsak list za kanelone nadevamo s pripravljenim piščančjim nadevom in zavijemo v zvitke.
- V pekač vlijemo nekaj bešamela, da preprečimo prijemanje kanelonov.
- Na plast bešamela položimo nadevane kanelone in jih prelijemo s preostankom bešamela.
- Po vrhu potresemo nariban sir za lepo zapečeno skorjico.
- Pečico segrejemo na 180°C.
- Kanelone pečemo 25-30 minut, dokler ne postanejo zlato rjavi.
- Po peki jih pustimo počivati nekaj minut, nato jih postrežemo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira