Piščančji kaneloni so odličen način, kako uživati v sočnem nadevu in kremni bešamel omaki, ki jedi doda bogat okus. Ta recept vključuje klasične začimbe, ki poudarijo okus piščanca, bešamel pa poskrbi za kremasto teksturo.

Sestavine

Za kanelone

  • 25 listov za kanelone
  • 1 kg piščančjega mesa (najbolje stegna, ker so sočnejša)
  • 1 čebula (sesekljana)
  • 4 stroki česna (drobno sesekljani)
  • 1/2 žličke origana
  • 1/2 žličke timijana
  • Sol in poper (po okusu)
  • 125 ml belega vina ali juhe (1/2 skodelice)
  • 2 žlici svinjske paštete (opcijsko, za bogatejši okus)
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja (30 ml)
  • Nariban sir (za posip pred peko, po želji parmezan, cheddar ali mozzarella)

Za bešamel omako

  • 500 ml mleka (2 skodelici)
  • 2 žlici pšeničnega zdroba (za gostilo, lahko uporabite tudi moko)
  • 2 žlici masla
  • 1 žlička soli
  • Poper po okusu
  • Muškatni orešček po okusu

Postopek

  1. Piščančje meso skuhamo v osoljeni vodi, nato ga ohladimo in drobno narežemo ali razdrobimo z vilicami.
  2. V ponvi segrejemo olivno olje, dodamo sesekljano čebulo in pražimo, dokler ne postekleni.
  3. Dodamo česen, origano, timijan in premešamo, da zadiši.
  4. Nato v ponev dodamo piščančje meso, premešamo in prilijemo belo vino ali juho.
  5. Kuhamo nekaj minut, da tekočina izpari.
  6. Po želji dodamo še svinjsko pašteto, ki bo nadevu dodala globlji okus.
  7. Solimo in popramo po okusu ter pustimo, da se nadev nekoliko ohladi.
  8. V loncu segrejemo maslo in dodamo pšenični zdrob. Na nizkem ognju ga med stalnim mešanjem rahlo prepražimo.
  9. Postopoma prilivamo mleko in mešamo, da ne nastanejo grudice.
  10. Dodamo sol, poper in muškatni orešček ter kuhamo nekaj minut, dokler ne dobimo gladke in srednje goste omake.
  11. Vsak list za kanelone nadevamo s pripravljenim piščančjim nadevom in zavijemo v zvitke.
  12. V pekač vlijemo nekaj bešamela, da preprečimo prijemanje kanelonov.
  13. Na plast bešamela položimo nadevane kanelone in jih prelijemo s preostankom bešamela.
  14. Po vrhu potresemo nariban sir za lepo zapečeno skorjico.
  15. Pečico segrejemo na 180°C.
  16. Kanelone pečemo 25-30 minut, dokler ne postanejo zlato rjavi.
  17. Po peki jih pustimo počivati nekaj minut, nato jih postrežemo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Ali lahko opazite ribo v manj kot sedmih sekundah?
Naslednji članekTrik za pakiranje in potovanje samo z ročno prtljago