To pecivo je popolna kombinacija svežine višenj, oreškastega maka in bogate čokoladne glazure. Biskvitna osnova je rahla, višnje pa s svojo sočnostjo dopolnijo vsako plast. Odlična izbira za praznike ali posebne priložnosti, pa tudi za vsakdan, ko si želite nekaj posebnega.

Sestavine

Za biskvit:

  • 6 beljakov
  • 350 g sladkorja
  • 6 rumenjakov
  • 1 vaniljev sladkor
  • sok 1 limone
  • lupinica 1 limone
  • 100 ml olja
  • 150 ml mleka
  • 350 g gladke moke
  • 12 g pecilnega praška
  • 200 g maka (mletega)
  • 450 g višenj (svežih, zamrznjenih ali iz kompota – dobro odcejenih)

Za čokoladno glazuro:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 7 žlic olja

Postopek

  1. Beljake stepite v trd sneg, postopoma dodajte sladkor in stepajte, dokler masa ne postane sijoča in čvrsta.
  2. V ločeni posodi stepite rumenjake z vaniljevim sladkorjem.
  3. Rumenjakovo maso nežno primešajte beljakovi masi.
  4. Dodajte limonin sok, naribano limonino lupinico, olje in mleko.
  5. Vmešajte moko s pecilnim praškom ter mešajte, dokler ne dobite gladke mase.
  6. Zmes razdelite na dva dela.
  7. Prvi del vlijte v pekač za torto (premer približno 26 cm), obložen s papirjem za peko. Pecite 5–10 minut v ogreti pečici na 200 °C, da se rahlo zapeče.
  8. V preostalo polovico mase vmešajte mleti mak.
  9. Ko je prva plast rahlo pečena, jo vzemite iz pečice, po površini enakomerno razporedite višnje.
  10. Preko višenj prelijte drugo (makovo) plast mase.
  11. Vrnite v pečico in pecite še približno 30 minut na 200 °C, dokler ni pečeno (preverite z zobotrebcem).
  12. Popolnoma ohladite v pekaču.
  13. Čokolado stopite nad paro ali v mikrovalovni pečici, dodajte olje in dobro premešajte, da dobite gladek preliv.
  14. Prelijte čez in enakomerno razmažite.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Ekspresno hitro kokosovo pecivo, ki ga lahko pripravi vsakdo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOkusna enolončnica iz leče, ki lepo pogreje želodce
Naslednji članekNa teh mestih ne smete saditi sadnega drevja, če želite, da bo pridelek bogat