Ta okusna piščančja enolončnica s tortiljo je popoln obrok med tednom. Je polna okusa, krepka in nasitna in hitro pripravljena.
Sestavine
Tortilja trakovi:
- 60 ml olivnega olja
- 100 g rumenih koruznih tortilj (4 tortilje, narezane na 0,6 cm široke trakove)
- 1 g soli
Piščančja enolončnica:
- 160 g sesekljane rumene čebule
- 3 stroki česna
- 15 g jalapena brez semen, narezanega na kocke
- 1,0 l piščančje juhe (4 skodelice)
- 800 g paradižnikovih pelatov (sesekljanih)
- 440 g črnega fižola, opranega in odcejenega
- 180 g rumene koruze
- 450 g piščančjih prsi brez kosti in kože
- 1½ čajne žličke čilija v prahu
- 1 čajna žlička mlete kumine
- 3 g soli (½ čajne žličke)
- ½ čajne žličke mletega črnega popra
- 2 žlici svežega limetinega soka
Dodatki:
- nariban sir
- kisla smetana
- narezan avokado
- sesekljan svež koriander
Postopek
- V veliki ponvi segrejte olje na srednje močnem ognju. V dveh serijah dodajte trakove tortilje in pecite, dokler niso hrustljave, približno 1 minuto. Potresite s soljo.
- Lonec dajte na srednji ogenj. Dodajte čebulo, česen in jalapeno. Med pogostim mešanjem kuhajte, dokler se čebula ne zmehča, približno 4 minute.
- Dodajte juho, paradižnik, fižol, koruzo, piščanca, čili v prahu, kumino, sol in poper.
- Zavrite.
- Zmanjšajte ogenj na srednje nizko in nadaljujte z vretjem 25 minut, občasno premešajte.
- Odstranite z ognja. Narežite piščanca.
- Vrnite lonec na srednje nizek ogenj.
- Narezanega piščanca stresite nazaj v lonec.
- Vmešajte limetin sok.
- Kuhajte še dodatnih 5 minut.
- Juho postrezite z naribanim sirom, kislo smetano, avokadom in po želji koriandrom.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira