Ta okusna piščančja enolončnica s tortiljo je popoln obrok med tednom. Je polna okusa, krepka in nasitna in hitro pripravljena.

Sestavine

Tortilja trakovi:

  • 60 ml olivnega olja
  • 100 g rumenih koruznih tortilj (4 tortilje, narezane na 0,6 cm široke trakove)
  • 1 g soli

Piščančja enolončnica:

  • 160 g sesekljane rumene čebule
  • 3 stroki česna
  • 15 g jalapena brez semen, narezanega na kocke
  • 1,0 l piščančje juhe (4 skodelice)
  • 800 g paradižnikovih pelatov (sesekljanih)
  • 440 g črnega fižola, opranega in odcejenega
  • 180 g rumene koruze
  • 450 g piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 1½ čajne žličke čilija v prahu
  • 1 čajna žlička mlete kumine
  • 3 g soli (½ čajne žličke)
  • ½ čajne žličke mletega črnega popra
  • 2 žlici svežega limetinega soka

Dodatki:

  • nariban sir
  • kisla smetana
  • narezan avokado
  • sesekljan svež koriander

Postopek

  1. V veliki ponvi segrejte olje na srednje močnem ognju. V dveh serijah dodajte trakove tortilje in pecite, dokler niso hrustljave, približno 1 minuto. Potresite s soljo.
  2. Lonec dajte na srednji ogenj. Dodajte čebulo, česen in jalapeno. Med pogostim mešanjem kuhajte, dokler se čebula ne zmehča, približno 4 minute.
  3. Dodajte juho, paradižnik, fižol, koruzo, piščanca, čili v prahu, kumino, sol in poper.
  4. Zavrite.
  5. Zmanjšajte ogenj na srednje nizko in nadaljujte z vretjem 25 minut, občasno premešajte.
  6. Odstranite z ognja. Narežite piščanca.
  7. Vrnite lonec na srednje nizek ogenj.
  8. Narezanega piščanca stresite nazaj v lonec.
  9. Vmešajte limetin sok.
  10. Kuhajte še dodatnih 5 minut.
  11. Juho postrezite z naribanim sirom, kislo smetano, avokadom in po želji koriandrom.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Poiščite mravlje, ki so se prikradle na piknik
Naslednji članekNenavaden trik za čiščenje, ki obljublja bleščečo in svežo kopalnico