Čeprav poletje običajno povezujemo z lažjimi in hitreje pripravljenimi jedmi, obstajajo trenutki, ko si zaželimo nekaj bolj nasitnega in toplega, a še vedno svežega in sezonskega. Ta recept za poletno enolončnico je kot nalašč za take trenutke. Hitro se skuha in je izjemno okusna tudi pri višjih temperaturah.
Sestavine
- 1 čebula
- 2 srednje velika korenčka
- 1 pločevinka fižola
- 2-3 pesti zamrznjenega graha
- 1 paprika
- 1 pest ali manjša pločevinka koruze (neobvezno)
- 3-4 pesti testenin
- 1 čajna žlička rdeče paprike
- 1 čajna žlička timijana
- 2 lovorova lista
- sol in poper po okusu
- olivno olje
Priprava
- Na olivnem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo, dokler ne postane zlato rumena.
- Dodamo na kolobarje ali kocke narezano korenje in na kocke narezano papriko. Pražimo nekaj minut, da se zelenjava zmehča.
- Začinimo z rdečo papriko, timijanom, lovorovim listom, soljo in poprom. Vse skupaj dobro premešamo.
- Prilijemo toliko vode, da pokrije vse sestavine, in kuhamo približno 20 minut. Po potrebi dolijemo še tekočino.
- Dodamo zamrznjen grah in počakamo, da zavre.
- Dodamo testenine in kuhamo, dokler niso al dente.
- Proti koncu kuhanja dodamo fižol, ki smo ga prej oplaknili pod tekočo vodo. Kuhamo še minuto ali dve.
- Jed razdelimo na krožnike, po vrhu pokapamo malo olivnega olja in po želji dodamo sveža zelišča.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira