Panna cotta je tradicionalna italijanska sladica, podobna pudingu, ki navdušuje s svojo preprostostjo in okusom. Čeprav jo pogosto strežejo v restavracijah in slaščičarnah, jo je pravzaprav zelo enostavno pripraviti doma.
Sestavine
- 500 ml sladke smetane
- 1 palčka (strok) vanilije
- 8 lističev želatine
- 80 g sladkorja
Navodila za pripravo
- Priprava želatine: Lističe želatine za 10-15 minut postavite v hladno vodo, da se zmehčajo.
- Vanilija: Vanilijev strok po dolžini prerežite in z nožem izpraskajte semena.
- Segrevanje smetane: V srednje velik lonec vlijte sladko smetano, dodajte sladkor, semena in vanilijev strok. Na majhnem ognju segrevajte, dokler ne začne vreti. Nato lonec odstavite z ognja.
- Dodajanje želatine: Zmehčano želatino iztisnite iz vode in jo dodajte v segreto smetano. Mešajte, dokler se želatina popolnoma ne stopi.
- Oblikovanje: Pripravite okrogle modelčke s prostornino 150 ml in jih napolnite z mešanico. Pustite v hladilniku vsaj 5 ur, da se strdi.
- Postrežba: Ko je panna cotta strjena, modelčke za nekaj sekund potopite v vročo vodo, da jih boste lažje obrnili na krožnik. Panna cotto lahko postrežete samo ali z omako po želji, kot je karamela, stopljena čokolada ali sadje

Zadnji prispevki
- Dušeno rdeče zelje, odlična priloga za Martinovo
- Seznam stvari, ki jih nikoli ne puščajte v vozilu, ko se začne hladno vreme
- Domači prijatelj z orehi in čokolado: pecivo, ki vsakogar navduši
- Šokantno odkritje: Vsak dan v usta daste nekaj, kar ima 40.000-krat več bakterij kot straniščna deska
- Kako si pomagati pri bolečem grlu: preizkušeni nasveti iz domače lekarne
- Najbolj mehko jogurtovo pecivo, ki se kar topi v ustih
















































