Tale azijski piščanec vas bo navdušil. Pripravite ga in prekinite rutino z dosedanjimi jedmi, ki jih pripravljate z njim.

Sestavine

  • 350 ml vode
  • ½ pomaranče
  • ½ limone
  • 80 ml riževega kisa
  • 3 žlice sojine omake
  • 1 žlica naribane pomarančne lupinice
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 2 cm svežega ingverja
  • 1 strok česna
  • 20 g mlade čebule
  • ¾ čajne žličke čilijevih kosmičev
  • 3 žlice koruznega škroba
  • 2 žlici vode
  • 450 g piščančjega fileja, narezanega na kocke
  • 150 g navadne moke
  • ¾ čajne žličke soli
  • ¾ čajne žličke popra
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica sezamovih semen (neobvezno)

Postopek

  1. Pomarančno lupinico nastrgamo, nato ožamemo polovico pomaranče in limone, da dobimo sok.
  2. Ingver naribamo, česen sesekljamo ali stisnemo, mlado čebulo pa narežemo na kolobarje.
  3. Na zmernem ognju segrejte ponev in dodajte vodo, pomarančni sok, limonin sok, rižev kis in sojino omako.
  4. Zmešajte 1 žlico pomarančne lupinice, rjavi sladkor, ingver, česen, mlado čebulo in čilijeve kosmiče.
  5. Premešamo in ko omaka zavre, odstavimo z ognja in hladimo 15 minut.
  6. Narezane koščke piščanca položite v plastično vrečko, ki jo je mogoče zapreti in dodajte 230 ml ohlajene omake, preostanek prihranite. Postavimo v hladilnik za 2 uri.
  7. V drugi plastični vrečki zmešajte moko, sol in poper. Dodajte mariniranega piščanca, zaprite vrečko in dobro pretresite.
  8. Na zmernem ognju segrejte oljčno olje in piščanca med pogostim mešanjem pražite približno 8 – 10 minut oziroma dokler ne postane zlato rjave barve.
  9. Pečenega piščanca prestavimo na krožnik in pokrijemo s folijo.
  10. V isto ponev dodamo preostanek omake in mešamo, dokler ne zavre. V manjši skledici zmešajte koruzni škrob in vodo, nato dodajte omaki. Ogenj zmanjšamo, dodamo pečenega piščanca in med občasnim mešanjem dušimo 5 minut.
  11. Postrežemo z rižem ali rezanci, po želji pa meso potresemo s sezamom.

Recept za piščanca na azijski način, da malo popestri vaš jedilnik

PRIPRAVITE TUDI: Odlična piščančja enolončnica s cmočki, ki bo večkrat na mizi za kosilo

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOdpoklic izdelka: Zaradi prisotnosti bakterije E. Coli
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #98