Tale azijski piščanec vas bo navdušil. Pripravite ga in prekinite rutino z dosedanjimi jedmi, ki jih pripravljate z njim.
Sestavine
- 350 ml vode
- ½ pomaranče
- ½ limone
- 80 ml riževega kisa
- 3 žlice sojine omake
- 1 žlica naribane pomarančne lupinice
- 100 g rjavega sladkorja
- 2 cm svežega ingverja
- 1 strok česna
- 20 g mlade čebule
- ¾ čajne žličke čilijevih kosmičev
- 3 žlice koruznega škroba
- 2 žlici vode
- 450 g piščančjega fileja, narezanega na kocke
- 150 g navadne moke
- ¾ čajne žličke soli
- ¾ čajne žličke popra
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica sezamovih semen (neobvezno)
Postopek
- Pomarančno lupinico nastrgamo, nato ožamemo polovico pomaranče in limone, da dobimo sok.
- Ingver naribamo, česen sesekljamo ali stisnemo, mlado čebulo pa narežemo na kolobarje.
- Na zmernem ognju segrejte ponev in dodajte vodo, pomarančni sok, limonin sok, rižev kis in sojino omako.
- Zmešajte 1 žlico pomarančne lupinice, rjavi sladkor, ingver, česen, mlado čebulo in čilijeve kosmiče.
- Premešamo in ko omaka zavre, odstavimo z ognja in hladimo 15 minut.
- Narezane koščke piščanca položite v plastično vrečko, ki jo je mogoče zapreti in dodajte 230 ml ohlajene omake, preostanek prihranite. Postavimo v hladilnik za 2 uri.
- V drugi plastični vrečki zmešajte moko, sol in poper. Dodajte mariniranega piščanca, zaprite vrečko in dobro pretresite.
- Na zmernem ognju segrejte oljčno olje in piščanca med pogostim mešanjem pražite približno 8 – 10 minut oziroma dokler ne postane zlato rjave barve.
- Pečenega piščanca prestavimo na krožnik in pokrijemo s folijo.
- V isto ponev dodamo preostanek omake in mešamo, dokler ne zavre. V manjši skledici zmešajte koruzni škrob in vodo, nato dodajte omaki. Ogenj zmanjšamo, dodamo pečenega piščanca in med občasnim mešanjem dušimo 5 minut.
- Postrežemo z rižem ali rezanci, po želji pa meso potresemo s sezamom.
PRIPRAVITE TUDI: Odlična piščančja enolončnica s cmočki, ki bo večkrat na mizi za kosilo
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira