Ta rolada je hkrati sveža in razkošna, mehka in hrustljava, kremna in sadna. Ni le slaščica, je prava paša za oči in brbončice. Vsak grižljaj prinese ravnotežje okusov in tekstur.
Sestavine
Pistacijev biskvit:
- 1 ¼ skodelice oluščenih pistacij
- 6 velikih jajc (sobne temperature)
- 1 skodelica belega sladkorja
- 1 ½ žličke vaniljevega izvlečka
- 1 skodelica moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 žlici sladkorja v prahu (za posipanje)
Malinov nadev:
- 2 skodelici malin (svežih ali odmrznjenih)
- ¼ skodelice sladkorja (po želji)
Krema iz smetane in kremnega sira:
- 450 g kremnega sira
- 3 skodelice hladne sladke smetane
- 1 ½ žličke vaniljevega izvlečka
- 1 ½ do 2 skodelici sladkorja v prahu
Za dekoracijo:
- Sveže maline
- Liste sveže mete
- Ostanki mletih pistacij
Postopek
- Pečico segrejemo na 180 °C. Pripravimo velik pekač (33×46 cm), obložen s papirjem za peko.
- Pistacije grobo zmeljemo v sekljalniku.
- V mešalniku stepemo jajca, sladkor in vaniljo na visoki hitrosti 7–9 minut, da postane masa puhasta in svetla.
- Moko s pecilnim praškom presejemo in jo v treh delih nežno vmešamo v jajčno zmes.
- Dodamo 1 skodelico mletih pistacij.
- Zmes enakomerno razporedimo po pekaču in pečemo 18–21 minut.
- Še topel biskvit potresemo s sladkorjem v prahu, prekrijemo s kuhinjsko krpo in obrnemo.
- Odstranimo papir za peko, nato ga zopet ohlapno položimo nazaj.
- Biskvit previdno zvijemo po krajši stranici in pustimo, da se popolnoma ohladi.
- Maline in sladkor z vilico zmečkamo v pire. Po želji pustimo brez sladkorja za bolj svež okus.
- Kremni sir pustimo na sobni temperaturi 20 minut. Stepemo ga do gladkega.
- Dodamo sladko smetano, vaniljo in sladkor v prahu. Zamenjamo nastavke za stepanje in mešamo do čvrstih vrhov.
- Kremo hranimo v hladilniku do uporabe.
- Ohlajen biskvit previdno odvijemo. Namažemo z malinovim pirejem, nato še s tanko plastjo kreme.
- Potresemo z nekaj mletimi pistacijami. Ponovno previdno zvijemo.
- Zunanjost premažemo s preostalo kremo, potresemo s pistacijami, dodamo kupčke kreme, sveže maline in metine liste.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Tiramisu rolada, klasična sladica v novi obliki
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira