Tale torta je odlična za vroče poletne dni, saj prijetno osveži in ohladi. Je pa res, da na toplem ne bo dolgo zdržala, ampak to tako ni skrb, saj jo v hipu zmanjka.
Sestavine
- 150 g kakavovih napolitank
- 300 ml sladke smetane
- 80 g kondenziranega mleka
- 30 ml vode
- 1 žlica instant kave
- 1 žlica kakava
- 1 žlica Nutelle
- 80 g čokolade
- 40 g tople smetane
- Sesekljani lešniki
- Model premera 18 cm
Postopek
- Napolitanke zdrobimo v blenderju in iz njih naredimo piškotno dno v modelu za torte.
- Sladko smetano zmešamo in ji dodamo kondenzirano mleko ter premešamo, dokler ne dobimo kreme.
- V vodi stopimo instant kavo in jo prilijemo v smetano.
- Mešamo dalje.
- Ko dobimo čvrsto kremo, jo polovico odstranimo, v drugo polovico dodamo kakav in premešamo.
- Kakavovo kremo nabrizgamo na piškotno dno.
- Vmes nabrizgamo kavno kremo.
- Prelijemo z Nutello.
- Nadaljujemo z brizganjem kreme in plastjo Nutelle, dokler nam ne zmanjka kreme.
- Po vrhu zgladimo kremo. Damo v zamrzovalnik za 4 ure.
- Čokolado in toplo smetano zmešamo, da dobimo gladki preliv.
- Prelijemo čez torto in okrasimo s sesekljanimi lešniki.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept: Metin sladoled s čokoladnimi koščki – prava osvežitev
- Test osebnosti: Prva stvar, ki jo vidite na sliki, bo o vas razkrila nekaj pomembnega
- Ti 4 ključni dejavniki vplivajo na tveganje za demenco
- Preproste metode, kako odstraniti madeže trave z oblačil
- Recept: Pisana solata za ozimnico, ki navduši vsakogar
- Varovanje osebnih podatkov pri spletnih casino transakcijah