Ta tajska bučna juha je popolna jesenska jed, ki združuje toploto tajskih začimb z nežno sladkostjo buče, bogastvom kokosovega mleka in svežino limete. Prelita s hrustljavimi bučnimi semeni, je odlična ideja za kosilo ali večerjo.

Sestavine

  • 140 g buče (olupljena in narezana na približno 5 cm velike kose)
  • 1 drobno sesekljana čebula
  • 2 žlici svežega olupljenega in grobo narezanega ingverja
  • 4 žlice tajske rdeče curry paste
  • 360 ml kokosovega mleka (1,5 skodelice)
  • 720 ml zelenjavne juhe (3 skodelice)
  • 1 palčka limonske trave (pretlačena in narezana)
  • 1 žlica limetinega soka
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • Sol in poper po okusu
  • Bučna semena in svež koriander za dekoracijo (po želji)

Postopek

  1. Pečico segrejte na 200 °C.
  2. Bučo olupite, odstranite semena in narežite na 5 cm velike kose. Položite jih na pekač, prelijte z malo olja in pecite 20 minut oziroma dokler se ne zmehčajo in jih zlahka prebodete z vilicami.
  3. V veliki ponvi segrejte malo olja in nežno pražite čebulo približno 5 minut, dokler se ne zmehča. Nato dodajte narezan ingver in nadaljujte s praženjem.
  4. Dodajte tajsko rdečo curry pasto in mešajte nekaj minut, dokler ne zadiši.
  5. Nato prilijte kokosovo mleko in zelenjavno osnovo, dodajte limonsko travo in pustite, da zavre.
  6. Ko zavre, dodajte pečeno bučo, limetin sok in sladkor, premešajte in ponev pokrijte.
  7. Kuhajte na nizkem ognju še 20 minut, da se okusi dobro razvijejo.
  8. Odstranite limonsko travo in previdno zmešajte juho s paličnim mešalnikom, dokler ni gladka in kremasta.
  9. Začinite s soljo in poprom po okusu.
  10. Postrezite s svežim koriandrom, praženimi bučnimi semeni in hrustljavim kruhom za popolno jesensko doživetje.

Recept za tajsko različico bučne juhe, ki je odlična za začetek jeseni


Zadnji prispevki

Prejšnji članekZakaj bi morali spati na svileni posteljnini? Razlog vas bo presenetil
Naslednji članekOptična iluzija: Ali lahko na ilustraciji vidite gasilski avtomobil?