Ta tajska bučna juha je popolna jesenska jed, ki združuje toploto tajskih začimb z nežno sladkostjo buče, bogastvom kokosovega mleka in svežino limete. Prelita s hrustljavimi bučnimi semeni, je odlična ideja za kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 140 g buče (olupljena in narezana na približno 5 cm velike kose)
- 1 drobno sesekljana čebula
- 2 žlici svežega olupljenega in grobo narezanega ingverja
- 4 žlice tajske rdeče curry paste
- 360 ml kokosovega mleka (1,5 skodelice)
- 720 ml zelenjavne juhe (3 skodelice)
- 1 palčka limonske trave (pretlačena in narezana)
- 1 žlica limetinega soka
- 1 žlička rjavega sladkorja
- Sol in poper po okusu
- Bučna semena in svež koriander za dekoracijo (po želji)
Postopek
- Pečico segrejte na 200 °C.
- Bučo olupite, odstranite semena in narežite na 5 cm velike kose. Položite jih na pekač, prelijte z malo olja in pecite 20 minut oziroma dokler se ne zmehčajo in jih zlahka prebodete z vilicami.
- V veliki ponvi segrejte malo olja in nežno pražite čebulo približno 5 minut, dokler se ne zmehča. Nato dodajte narezan ingver in nadaljujte s praženjem.
- Dodajte tajsko rdečo curry pasto in mešajte nekaj minut, dokler ne zadiši.
- Nato prilijte kokosovo mleko in zelenjavno osnovo, dodajte limonsko travo in pustite, da zavre.
- Ko zavre, dodajte pečeno bučo, limetin sok in sladkor, premešajte in ponev pokrijte.
- Kuhajte na nizkem ognju še 20 minut, da se okusi dobro razvijejo.
- Odstranite limonsko travo in previdno zmešajte juho s paličnim mešalnikom, dokler ni gladka in kremasta.
- Začinite s soljo in poprom po okusu.
- Postrezite s svežim koriandrom, praženimi bučnimi semeni in hrustljavim kruhom za popolno jesensko doživetje.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira