Obstajajo preproste jedi, ki na prvi pogled ne izstopajo, a ko jih poskusite, vidite, da so res odlične. Ena takšnih idej za kosilo je okusna kombinacija riža in krompirja, ki jo zlahka jeste kot samostojno jed, nekateri pa jo morda raje pripravijo kot prilogo k mesu.
Sestavine
- 800 g krompirja
- 240 g riža
- 1 velika rdeča čebula
- 3 dl paradižnikove sode
- 600 ml vode
- 1 žlica sladke mlete rdeče paprike
- sol
- poper
- olje
- peteršilj
Postopek
- Krompir olupimo in narežemo na približno 3 milimetre debele kolobarje.
- Postavimo jih v posodo z vodo in odstavite.
- Rdečo čebulo očistimo in narežemo na majhne kocke.
- V ponev na štedilniku vlijemo olje, da prekrije dno posode in ga segrejemo.
- Na segreto olje dodamo čebulo in jo med mešanjem pražimo, da postekleni.
- Nato dodamo riž in na kratko premešamo.
- Zalijemo s paradižnikovo omako in vodo ter vse premešamo.
- Dodamo sladko mleto rdečo papriko in premešamo.
- Kuhamo 5 minut in odstavimo z ognja (zmes mora ostati tekoča).
- Solimo in popramo po okusu.
- Naoljimo pekač velikosti 17×26.
- Na dno položimo večji del narezanega krompirja, ki ga solimo in popramo.
- Vlijemo riževo mešanico, nanjo pa spet položimo krompir.
- Tudi to solimo in popramo.
- Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 45 minut.
- Še vročega narežemo in okrasimo s peteršiljem.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira