Solata iz kuhanih jajc je odlična izbira, ko potrebujete hranljiv obrok, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah. Kuhana jajca so bogata z beljakovinami, hkrati pa so cenovno dostopna in vsestranska sestavina. S kombinacijo jogurta, majoneze in gorčice dobite okusen in kremast preliv, ki bo solato naredil še bolj privlačno. Postrežete jo lahko kot samostojno jed, v sendviču, tortilji ali kot prilogo k sveži solati.
Sestavine
- 3 jajca
- 50 g jogurta
- 1 žlica majoneze
- 1 steblo zelene
- ½ čajne žličke gorčice
- ½ čebule
- Sol in poper po okusu
Priprava
- Pripravite trdo kuhana jajca. Jajca kuhajte v vroči vodi 10 do 12 minut. Ko so kuhana, jih olupite in narežite na manjše kose.
- Čebulo in steblo zelene drobno nasekljajte ter ju zmešajte s koščki kuhanih jajc.
- V veliki skledi zmešajte jogurt, majonezo, gorčico, sol in poper, da dobite kremast preliv.
- V skledo z omako dodajte narezana jajca, zeleno in čebulo ter vse skupaj dobro premešajte.
- Solato lahko zaužijete takoj ali pa jo pred serviranjem ohladite v hladilniku, da se okusi povežejo.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira