Ta preprost recept lahko pripravi vsak. Čeprav se rižota z bučkami in piščancem morda sliši kot preprosta jed, bodo nekatere sestavine, kot sta belo vino in maslo, naredile veliko razliko in jed privzdignile na popolnoma drug nivo.
Sestavine
- 300 g piščančjega fileja (narezanega na kocke)
- 2 srednji bučki (narezani na kocke)
- 1 skodelica riža
- 1 rdeča čebula (sesekljana)
- 2 stroka česna (sesekljan)
- 1,5 l piščančje juhe
- 1 dl belega vina
- 50 g parmezana
- 3 jušne žlice oljčnega olja
- 30 g masla
- Črni poper
- Sol
Postopek
- Na segreti žlici olivnega olja nekaj minut pražimo piščančje kocke, da spremenijo barvo.
- Ko je piščanec pečen, ga odstavimo.
- Segrejemo še eno žlico olivnega olja in na njem nekaj minut pražimo bučke, da se zmehčajo.
- Ko so podušene, pustimo bučke ob strani skupaj s piščančjimi kockami.
- V globlji ponvi segrejemo zadnjo žlico olivnega olja in masla, dodamo rdečo čebulo in jo nekaj minut pražimo.
- Dodamo česen, dušimo eno minuto, nato dodamo riž. Riž dušimo približno dve minuti, dokler ne postekleni.
- Prilijemo belo vino in mešamo, dokler ne izhlapi.
- Nato med mešanjem dodajmo po eno žlico piščančje juhe. To traja približno 20 minut, dokler rižota ne postane kremasta.
- Ko je riž kuhan, dodamo bučke in piščanca, potresemo z naribanim parmezanom ter začinimo s soljo in poprom.
- Po želji dodamo svežo baziliko.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira