Ta recept za bananino rolado je popoln za vse ljubitelje kremnih sladic. Sočna kombinacija orehovega biskvita, vanilijevega nadeva in svežih banan, vse skupaj zavito v puhasto stepeno smetano, zagotavlja okusno sladico, ki bo navdušila vsakega sladkosneda.

Sestavine

Sestavine za biskvit:

  • 8 beljakov
  • 8 žlic sladkorja v prahu
  • 8 rumenjakov
  • 8 žlic mletih orehov
  • 1 pecilni prašek
  • 1 žlica kakava

Sestavine za nadev:

  • 700 ml mleka
  • 2 vanilijeva pudinga
  • 200 g masla
  • 7 žlic sladkorja v prahu
  • 6 banan (namočenih v limonin sok)

Sestavine za glazuro:

  • 2 stepeni smetani (pripravljeni po navodilih na embalaži)

Postopek

  1. Najprej iz beljakov in sladkorja v prahu stepemo čvrst sneg.
  2. V sneg nežno vmešamo rumenjake in premešamo z mešalnikom.
  3. Dodamo mlete orehe, pecilni prašek in kakav ter previdno premešamo z metlico, da se vse enakomerno poveže.
  4. Pripravljeno zmes vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo v predhodno ogreti pečici 15-20 minut pri 180 °C.
  5. Mleko zavremo in pripravimo puding po navodilih na embalaži. Pustimo, da se ohladi.
  6. Maslo stepemo s sladkorjem v prahu, nato pa v zmes dodamo ohlajen puding in vse skupaj dobro stepemo z mešalnikom, da dobimo gladko kremo.
  7. Nadev namažemo na ohlajen biskvit. Banane, namočene v limonin sok, enakomerno razporedimo na rob biskvita.
  8. Biskvit previdno zvijemo v rolado in ga zavijemo v peki papir. Pustimo, da se ohladi in uleže.
  9. Stepeno smetano pripravimo po navodilih na embalaži.
  10. Z njo premažemo ohlajeno rolado in jo po želji dekoriramo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekS temi triki bo vaš dom dišal po jeseni
Naslednji članekTukaj je 6 načinov, kako lahko koristno uporabite odpadlo jesensko listje