Prihajajo vroči dnevi in ni boljše osvežitve kot domač sladoled. Predstavljamo vam recept za višnjev sladoled s čokolado, za pripravo katerega ne potrebujete aparata.
Sestavine
- 500 ml smetane za stepanje
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 500 g višenj
- 3 žlice sladkorja
- 100 g temne čokolade
Postopek
- 500 ml smetane za stepanje stepemo s tremi žlicami sladkorja v prahu.
- To takoj položimo v čim širšo posodo in v zamrzovalnik.
- V en lonec damo 500 g višenj in jih grobo pretlačimo. Dodamo 3 žlice sladkorja in kuhamo približno 10 minut na majhnem ognju, da se zgostijo. Pustimo, da se ohladi.
- Stepeno smetano vzamemo iz zamrzovalnika in jo neenakomerno potresemo z višnjami.
- To vrnemo v zamrzovalnik.
- 100 g temne čokolade stopimo, pustimo, da se malo ohladi in potresemo po sladoledu.
- Damo nazaj v zamrzovalnik in postrežemo zamrznjeno.
- Sladkorja vam ni treba dodajati, če tega ne želite in ga lahko nadomestite s katerim koli sladilom.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira