Vsaka rezina te rolade razkriva čudovito spiralo globoke temnega čokoladnega biskvita, pomešanega s svetlim malinovim nadevom, kar ponuja vizualno poslastico, ki je prav tako okusna, kot je videti.

Sestavine

Čokoladni biskvit

  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 28 g rastlinskega olja
  • 1 čajna žlička (5 g) vanilijevega ekstrakta
  • 50 g večnamenske moke
  • 40 g temnega nesladkanega kakava v prahu
  • 1 žlička (4 g) pecilnega praška
  • 1/2 žličke (2 g) soli

Malinova omaka

  • 250 g malin, svežih ali zamrznjenih
  • 50 g sladkorja
  • 2 žlici (30 ml) limoninega soka

Nadev iz malinovega kremnega sira

  • 200 g kremnega sira, sobne temperature
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička (5 g) vanilijevega ekstrakta
  • 240 g smetane za stepanje, ohlajena

Za nadev

  • 200 g svežih malin

Za okrasitev, neobvezno

  • sveže maline
  • koščki čokolade
  • sladkor v prahu

Postopek

  1. Pečico segrejte na 180 C. Pekač velikosti 30×40 cm namastite s pergamentnim papirjem.
  2. V srednjo skledo presejte in stepite moko s kakavom v prahu, pecilnim praškom in soljo.
  3. Dajte na stran.
  4. V veliko skledo dodajte jajca, vanilijo in sladkor. Z električnim mešalnikom stepite penasto. Dodajte olje in mešajte, dokler se dobro ne premeša.
  5. Postopoma vmešajte mešanico moke.
  6. Pecite približno 8-10 minut, dokler zobotrebec, ki ga zapičite v sredino, ne izstopi čist.
  7. Potresite s sladkorjem v prahu. Zvrnite čez kuhinjsko krpo. Odstranite peki papir, s katerim ste pekli. Zvijte s kuhinjsko krpo. To boste morali storiti, ko je še vroč/topel, sicer poči. Naj se popolnoma ohladi.
  8. Pripravite malinovo omako.
    Maline, sladkor in limonin sok dajte v manjšo ponev in postavite na srednji ogenj.
  9. Zavrite in kuhajte približno 5 minut oziroma dokler se ne zgosti.
  10. Odstranite z ognja in presejte, da odstranite semena. Naj se popolnoma ohladi.
  11. Pripravite nadev iz malinovega kremnega sira.
  12. V skledo dodate kremni sir s sladkorjem v prahu in vanilijev ekstrakt. Dodate malinovo omako in premešate, da se združi.
  13. V drugi skledi stepite smetano, dokler ne nastanejo čvrsti vrhovi.
  14. Kremo nežno vmešajte v mešanico kremnega sira in malin.
  15. Torto odvijte in nadev iz malinovega kremnega sira enakomerno razporedite po torti.
  16. Prihranite nekaj nadeva za okrasitev.
  17. Po nadevu potresite sveže maline.
  18. Zvijte nazaj. Pred serviranjem hladite vsaj 2 uri.
  19. Okrasite rolado.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKumare: Pogoji so idealni za razvoj ožiga, ki lahko uniči ves pridelek
Naslednji članekOptična iluzija: Če imate visok IQ, boste psa na sliki našli v 5 sekundah