Vsaka rezina te rolade razkriva čudovito spiralo globoke temnega čokoladnega biskvita, pomešanega s svetlim malinovim nadevom, kar ponuja vizualno poslastico, ki je prav tako okusna, kot je videti.
Sestavine
Čokoladni biskvit
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- 28 g rastlinskega olja
- 1 čajna žlička (5 g) vanilijevega ekstrakta
- 50 g večnamenske moke
- 40 g temnega nesladkanega kakava v prahu
- 1 žlička (4 g) pecilnega praška
- 1/2 žličke (2 g) soli
Malinova omaka
- 250 g malin, svežih ali zamrznjenih
- 50 g sladkorja
- 2 žlici (30 ml) limoninega soka
Nadev iz malinovega kremnega sira
- 200 g kremnega sira, sobne temperature
- 40 g sladkorja v prahu
- 1 čajna žlička (5 g) vanilijevega ekstrakta
- 240 g smetane za stepanje, ohlajena
Za nadev
- 200 g svežih malin
Za okrasitev, neobvezno
- sveže maline
- koščki čokolade
- sladkor v prahu
Postopek
- Pečico segrejte na 180 C. Pekač velikosti 30×40 cm namastite s pergamentnim papirjem.
- V srednjo skledo presejte in stepite moko s kakavom v prahu, pecilnim praškom in soljo.
- Dajte na stran.
- V veliko skledo dodajte jajca, vanilijo in sladkor. Z električnim mešalnikom stepite penasto. Dodajte olje in mešajte, dokler se dobro ne premeša.
- Postopoma vmešajte mešanico moke.
- Pecite približno 8-10 minut, dokler zobotrebec, ki ga zapičite v sredino, ne izstopi čist.
- Potresite s sladkorjem v prahu. Zvrnite čez kuhinjsko krpo. Odstranite peki papir, s katerim ste pekli. Zvijte s kuhinjsko krpo. To boste morali storiti, ko je še vroč/topel, sicer poči. Naj se popolnoma ohladi.
- Pripravite malinovo omako.
Maline, sladkor in limonin sok dajte v manjšo ponev in postavite na srednji ogenj. - Zavrite in kuhajte približno 5 minut oziroma dokler se ne zgosti.
- Odstranite z ognja in presejte, da odstranite semena. Naj se popolnoma ohladi.
- Pripravite nadev iz malinovega kremnega sira.
- V skledo dodate kremni sir s sladkorjem v prahu in vanilijev ekstrakt. Dodate malinovo omako in premešate, da se združi.
- V drugi skledi stepite smetano, dokler ne nastanejo čvrsti vrhovi.
- Kremo nežno vmešajte v mešanico kremnega sira in malin.
- Torto odvijte in nadev iz malinovega kremnega sira enakomerno razporedite po torti.
- Prihranite nekaj nadeva za okrasitev.
- Po nadevu potresite sveže maline.
- Zvijte nazaj. Pred serviranjem hladite vsaj 2 uri.
- Okrasite rolado.
Video recept
Zadnji prispevki
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni