Maslena buča je odlična sestavina za pripravo kremne in hranljive juhe. V receptu uporabite pečeno masleno bučo, ki ji dodate čebulo, česen in čili za še boljši okus. Juha je preprosta za pripravo in fino spomni na lepe jesenske dni.
Sestavine
- 1 maslena buča (približno 1 kg), olupljena in brez semen
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlica masla
- 2 čebuli, narezani na kocke
- 1 strok česna, narezan na tanke rezine
- 2 blaga rdeča čilija, očiščena in drobno narezana
- 850 ml vroče zelenjavne osnove
- 4 žlice smetane za kuhanje.
Postopek
- Pečico segrejte na 200°C.
- Masleno bučo narežite na velike kocke (približno 4 cm) in jih stresite v velik pekač.
- Dodajte 1 žlico olivnega olja, premešajte in enakomerno razporedite kocke buče po pekaču.
- Pecite približno 30 minut, vmes enkrat obrnite, dokler buča ni zlato zapečena in mehka.
- Medtem ko se buča peče, v veliki ponvi stopite maslo skupaj s preostalo žlico olivnega olja.
- Dodajte nasekljano čebulo, česen in tri četrtine sesekljanega čilija.
- Ponev pokrijte in kuhajte na zelo nizkem ognju 15-20 minut, dokler čebula popolnoma ne zmehča.
- Pečeno masleno bučo stresite v ponev s čebulno osnovo.
- Dodajte vročo zelenjavno osnovo in 4 žlice smetane za kuhanje.
- Z uporabo paličnega mešalnika zmešajte sestavine do gladke teksture. Če želite res svilnato juho, jo lahko stepete v mešalniku v serijah.
- Juho vrnite v ponev, rahlo segrejte in po okusu začinite s soljo in poprom.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira