Te cimetove krofke pripravimo v zračnemu cvrtniku – hitro, enostavno in brez olja za cvrtje!

Sestavine

Za krofke:

  • 120 ml grškega jogurta (najbolje polnomastnega)
  • 120 g moke (navadna/univerzalna)
  • 1/2 žličke pecilnega praška

Za oblogo:

  • 60 g masla, stopljenega
  • 75 g belega sladkorja
  • 1 žlica mletega cimeta

Postopek

  1. V skledo dajte grški jogurt, moko in pecilni prašek. Z rokami vse skupaj premešajte, dokler ne dobite gladkega testa (traja približno 1-2 minuti).
  2. Testo razdelite na 12 enakih delov. Vsak del z rahlo naoljenimi rokami oblikujte v gladko kroglico.
  3. Košaro cvrtnika namastite z malo olja (s pršilko ali s čopičem). Kroglice razporedite v košaro, pri čemer pustite nekaj prostora med njimi, saj med peko rahlo narastejo.
  4. Krofke pecite na funkciji zračne cvrtnika pri 180°C približno 8-9 minut, dokler niso rahlo zlate barve. Na polovici peke košaro rahlo pretresemo, da preprečimo lepljenje kroglic.
  5. Stopljeno maslo dajte v manjšo skledo.
  6. V drugi skledi zmešajte sladkor in mleti cimet.
  7. Vsak pečen krof povaljajte v stopljenem maslu, nato pa še v mešanici cimeta in sladkorja, dokler ni povsem obložen.
  8. Prestavite na servirni krožnik.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Babka z orehi in cimetom, za pravo poslastico ob skodelici čaja


Zadnji prispevki

Prejšnji članekČe imate te tri bolezni, ne bi smeli jesti sardin
Naslednji članekOptična iluzija: Med darili se skriva pikapolonica, ljudje z visokim IQ-jem jo bodo našli v 5 sekundah