Te cimetove krofke pripravimo v zračnemu cvrtniku – hitro, enostavno in brez olja za cvrtje!
Sestavine
Za krofke:
- 120 ml grškega jogurta (najbolje polnomastnega)
- 120 g moke (navadna/univerzalna)
- 1/2 žličke pecilnega praška
Za oblogo:
- 60 g masla, stopljenega
- 75 g belega sladkorja
- 1 žlica mletega cimeta
Postopek
- V skledo dajte grški jogurt, moko in pecilni prašek. Z rokami vse skupaj premešajte, dokler ne dobite gladkega testa (traja približno 1-2 minuti).
- Testo razdelite na 12 enakih delov. Vsak del z rahlo naoljenimi rokami oblikujte v gladko kroglico.
- Košaro cvrtnika namastite z malo olja (s pršilko ali s čopičem). Kroglice razporedite v košaro, pri čemer pustite nekaj prostora med njimi, saj med peko rahlo narastejo.
- Krofke pecite na funkciji zračne cvrtnika pri 180°C približno 8-9 minut, dokler niso rahlo zlate barve. Na polovici peke košaro rahlo pretresemo, da preprečimo lepljenje kroglic.
- Stopljeno maslo dajte v manjšo skledo.
- V drugi skledi zmešajte sladkor in mleti cimet.
- Vsak pečen krof povaljajte v stopljenem maslu, nato pa še v mešanici cimeta in sladkorja, dokler ni povsem obložen.
- Prestavite na servirni krožnik.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Babka z orehi in cimetom, za pravo poslastico ob skodelici čaja
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira