Gre za preproste čokoladne piškote, ki so zunaj hrustljavi, znotraj pa čokoladni. Dopolnite svojo praznično mizo s temi popolnimi piškoti, ob katerih nihče ne bo ostal ravnodušen.
Sestavine
- 60 g kakava
- 200 g sladkorja
- 60 g masla (lahko tudi olje)
- 2 jajci
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- ¼ čajne žličke soli
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 120 g navadne moke
- 50 g sladkorja v prahu
Postopek
- V posodo za mešanje dodajte kakav, sladkor in maslo. Sestavine mešajte na srednji hitrosti. Zmanjšajte hitrost na nizko in dodajajte jajca, enega za drugim, dokler se ne združijo.
- Zmešajte preostale sestavine, razen sladkorja v prahu.
- Skledo pokrijte s plastično folijo in za 4 ure postavite v hladilnik.
- Pečico segrejte na 180°C. Pekač obložite s papirjem.
- Iz testa oblikujte kroglice premera približno 2,5 cm, jih povaljajte v sladkorju v prahu in položite na pekač. Pazite, da je med piškoti približno 4 cm prostora.
- Piškote pecite 10 minut.
- Pustite jih v vročem pekaču minuto, preden jih prestavite na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Postopek ponovite s preostalo mešanico.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira