Lahka, kremasta in ravno prav sladka sladica, ki jo lahko pripravite ob vsaki priložnosti. Kokosovo pecivo z vanilijevo kremo navduši s svojo sočnostjo, nežno aromo ruma in puhasto kremo, ki se kar topi v ustih. Odlično se poda h kavi ali čaju in bo hitro izginilo s krožnika.

Sestavine

Za testo:

  • 3 jajca
  • 9 žlic sladkorja
  • 1 dl olja
  • 1 dl mleka
  • 1 vanilijev sladkor
  • ½ pecilnega praška
  • malo ruma
  • 9 žlic moke

Za kremo:

  • ½ l mleka
  • 2 vanilijeva pudinga
  • 150 g sladkorja
  • 150 g margarine
  • 50 g kokosove moke

Za premaz:

  • sladka smetana za stepanje
  • kokos za posip

Postopek

1. Priprava testa

Rumenjake ločite od beljakov. Rumenjakom dodajte sladkor in vanilijev sladkor ter zmešajte v penasto maso. Nato primešajte olje, mleko in malo ruma. Na koncu dodajte moko, pomešano s pecilnim praškom. Beljake stepite v trd sneg in jih nežno vmešajte v maso.

Zmes vlijte v pomaščen in pomokan pekač ter pecite pri 180 °C približno 20 minut, da rahlo porjavi.

2. Priprava kreme

V mleku skuhajte vanilijev puding. Ko se ohladi, primešajte sladkor, margarino in kokosovo moko. Kremo enakomerno razporedite po ohlajenem biskvitu.

3. Premaz

Na vrh nanesite stepeno sladko smetano in jo posujte s kokosom. Pecivo ohladite in shranite v hladilniku, da se okusi lepo povežejo.

Zanimivost

Če želite še bolj izrazit okus, lahko v kremo dodate nekaj kapljic kokosovega likerja ali vanilijeve esence – popolna izbira za praznične dni.

Kokosovo pecivo z vanilijevo kremo je preprosta, a razkošna sladica, ki združuje puhasto testo, nežno vanilijevo kremo in rahlo kokosovo aromo – popoln posladek za vsako priložnost.

Recept za sočno jabolčno pecivo z orehi in čokoladnim prelivom, zelo enostavno za pripravo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNova priporočila: To je mesto, kjer je najbolje shranjevati krompir
Naslednji članekPoznate način 50-30-20, s katerim lahko privarčujete kar nekaj denarja