Lahka, kremasta in ravno prav sladka sladica, ki jo lahko pripravite ob vsaki priložnosti. Kokosovo pecivo z vanilijevo kremo navduši s svojo sočnostjo, nežno aromo ruma in puhasto kremo, ki se kar topi v ustih. Odlično se poda h kavi ali čaju in bo hitro izginilo s krožnika.
Sestavine
Za testo:
- 3 jajca
- 9 žlic sladkorja
- 1 dl olja
- 1 dl mleka
- 1 vanilijev sladkor
- ½ pecilnega praška
- malo ruma
- 9 žlic moke
Za kremo:
- ½ l mleka
- 2 vanilijeva pudinga
- 150 g sladkorja
- 150 g margarine
- 50 g kokosove moke
Za premaz:
- sladka smetana za stepanje
- kokos za posip
Postopek
1. Priprava testa
Rumenjake ločite od beljakov. Rumenjakom dodajte sladkor in vanilijev sladkor ter zmešajte v penasto maso. Nato primešajte olje, mleko in malo ruma. Na koncu dodajte moko, pomešano s pecilnim praškom. Beljake stepite v trd sneg in jih nežno vmešajte v maso.
Zmes vlijte v pomaščen in pomokan pekač ter pecite pri 180 °C približno 20 minut, da rahlo porjavi.
2. Priprava kreme
V mleku skuhajte vanilijev puding. Ko se ohladi, primešajte sladkor, margarino in kokosovo moko. Kremo enakomerno razporedite po ohlajenem biskvitu.
3. Premaz
Na vrh nanesite stepeno sladko smetano in jo posujte s kokosom. Pecivo ohladite in shranite v hladilniku, da se okusi lepo povežejo.
Zanimivost
Če želite še bolj izrazit okus, lahko v kremo dodate nekaj kapljic kokosovega likerja ali vanilijeve esence – popolna izbira za praznične dni.
Kokosovo pecivo z vanilijevo kremo je preprosta, a razkošna sladica, ki združuje puhasto testo, nežno vanilijevo kremo in rahlo kokosovo aromo – popoln posladek za vsako priložnost.
Recept za sočno jabolčno pecivo z orehi in čokoladnim prelivom, zelo enostavno za pripravo
Zadnji prispevki
- Preprost način, kako doma ustvariti lep nagrobni aranžma (postopek po korakih) za prvi november
- Čokoladno pecivo s kislo smetano, odličnega okusa in na hitro narejeno
- Poznate način 50-30-20, s katerim lahko privarčujete kar nekaj denarja
- Nova priporočila: To je mesto, kjer je najbolje shranjevati krompir
- Recept: Fižolova enolončnica, ki fino pogreje želodec v hladnih dneh
- Se še spomnite teh tehnoloških čudes, ki jih danes nihče več ne potrebuje?