Tako enostavno ga je pripraviti, da bo na vašem jedilniku za prilogo zelo pogosto.

Sestavine

  • Manjši krompir (po želji)
  • 100 g masla
  • Suhe začimbe (po okusu)
  • Svež ali suh peteršilj
  • Žafranika

Postopek

  1. Izberite manjši krompir in ga kuhajte v osoljeni vodi približno 20 minut, dokler ni skoraj kuhan, vendar pazite, da se ne razkuha, saj bi se lahko kasneje razpadel.
  2. Ko je krompir kuhan, ga dobro odcedite.
  3. V večji ponvi raztopite 100 g masla in dodajte krompir. Cvrete ga približno 10 minut, dokler ne dobi lepe zlato-rjave barve.
  4. Med praženjem krompir začinite s suhimi začimbami, dodajte žafraniko in sesekljan peteršilj.
  5. Postrezite vroče kot prilogo k mesu ali kot samostojno jed.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vam uspe najti slona na tej sliki?
Naslednji članekOptična iluzija: Vsi vidimo rože, vendar imate odličen vid, če vidite tudi mačko