Tako enostavno ga je pripraviti, da bo na vašem jedilniku za prilogo zelo pogosto.
Sestavine
- Manjši krompir (po želji)
- 100 g masla
- Suhe začimbe (po okusu)
- Svež ali suh peteršilj
- Žafranika
Postopek
- Izberite manjši krompir in ga kuhajte v osoljeni vodi približno 20 minut, dokler ni skoraj kuhan, vendar pazite, da se ne razkuha, saj bi se lahko kasneje razpadel.
- Ko je krompir kuhan, ga dobro odcedite.
- V večji ponvi raztopite 100 g masla in dodajte krompir. Cvrete ga približno 10 minut, dokler ne dobi lepe zlato-rjave barve.
- Med praženjem krompir začinite s suhimi začimbami, dodajte žafraniko in sesekljan peteršilj.
- Postrezite vroče kot prilogo k mesu ali kot samostojno jed.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira