Ste že kdaj zavohali vonj sveže popečenega česna, ki v trenutku prebudi apetit? Danes iz tega vonja naredimo pravo kulinarično poslastico – piščančje krače v bogati kremni omaki s karameliziranim česnom. Sočne, hrustljave in polne okusa – jed, ki bo očarala na vsakem kosilu ali večerji.

Sestavine

  • 600–800 g piščančjih krač
  • sladka mleta paprika
  • sol in poper
  • česen v prahu
  • olivno olje
  • 20 g masla
  • 10 strokov svežega česna
  • 380 ml piščančje osnove (razdeljeno)
  • 2 žlici moke
  • 1 žlica gorčice
  • 2 žlici limoninega soka
  • lističi svežega timijana
  • 150 ml sladke smetane za kuhanje

Postopek

  1. Piščančje krače najprej posujte s sladko papriko, soljo, poprom in česnovim prahom.
  2. Začimbe dobro vtrite z obeh strani in meso pokapljajte z olivnim oljem.
  3. V večji ponvi segrejte 2 žlici olivnega olja in 20 g masla.
  4. Dodajte piščanca s kožo navzdol in pecite približno 15 minut, nato ga obrnite in pecite še 15–20 minut, občasno obračajte.
  5. Po 30–35 minutah dodajte 10 strokov česna in pražite še 5–6 minut, da se lepo karamelizirajo.
  6. Prilijte 180 ml piščančje jušne osnove in kuhajte 8–10 minut. Piščanca nato vzemite iz ponve in ga pokrijte s folijo, da ostane topel.
  7. V ponev dodajte 2 žlici moke, na hitro prepražite, nato vmešajte poper, gorčico in 200 ml jušne osnove.
  8. Kuhajte 2 minuti, dodajte še limonin sok, timijan in sladko smetano za kuhanje. Na nizki temperaturi kuhajte še približno 2 minuti.
  9. Dodajte 70–80 ml jušne osnove, po potrebi dosolite in popoprajte.
  10. Piščanca vrnite v ponev (s kožo navzgor) in segrejte 1–2 minuti, da se okusi povežejo.

Video recept

Postrežba

Postrezite s krompirjevim pirejem, rižem ali hrustljavim kruhom – omaka je tako okusna, da jo boste želeli zajeti do zadnje kapljice.

Ideja za kosilo: Sočna piščančja prsa v beli omaki

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članek4 najbolj uporabni nasveti za vzdrževanje prečudovitih orhidej
Naslednji članekKrompirja nikoli več ne boste rezali na deski – ta metoda dela čudeže!