Poslovite se od trde govedine. Ta enostaven recept vam prinese sočno meso, hrustljavo zelenjavo in okusno omako, ob kateri bodo vsi navdušeni.

Sestavine

  • 500 g govejih zrezkov, narezanih na rezine
  • 2 žlici rastlinskega ali oljčnega olja
  • 3 stroki česna, narezani na tanke rezine
  • 3 cm velik kos ingverja, narezan na tanke rezine
  • 1 velik rdeči čili.
  • 200 g brokolija v cvetovih
  • 2 mladi (zeleni čebuli) sesekljani
  • Svež koriander (neobvezno)

Marinada

  • 1 žlica sojine omake
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 3 žličke koruzne moke (zmes iz koruznega škroba)
  • 1 žlica nevtralnega rastlinskega olja

Omaka 

  • ¼ skodelice ostrigine omake
  • 2 žlici sojine omake
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • Mlet črni poper (bodite velikodušni!)
  • 2 žlici belega kisa
  • ½ skodelice piščančje juhe

Postopek

  1. Rezine zrezka temeljito premešamo s sestavinami za marinado. Pustimo jih marinirati 15 minut.
  2. Brokoli postavimo v slano vrelo vodo za 60 sekund. Nato odcedimo in osvežimo v hladni ali ledeni vodi. Ko se ohladi, precedimo in postavimo na stran.
  3. V merilnem kozarcu zmešamo vse sestavine za omako.
  4. V manjšo skledo dodamo koruzni škrob in zmešamo z malo vode. Odložimo za konec.
  5. Na srednje močnem ognju segrejemo veliko ponev ali vok, nato dodamo rastlinsko olje.
  6. Dodamo kose govedine in trakove na hitro razporedimo po ponvi. Pustimo, da se praži približno minuto, preden začnemo cvreti. Ponavljamo postopek, dokler govedina ni skoraj pečena.
  7. Dodamo na drobno narezan čili, zeleno čebulo, ingver in česen ter med mešanjem pražimo še eno minuto.
  8. Nato dodamo kuhan odcejen brokoli in nadaljujemo z mešanjem, dokler ni kuhan, cca. 1 minuta.
  9. Prilijemo omako za praženje in kuhamo, dokler ne postane gosta.
  10. Postrežemo z dušenim rižem in okrasimo s koriandrom.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOdpoklic izdelka: V tem času ga vsi uporabljamo, preverite, ali ga imate doma
Naslednji članekOptična iluzija: Imate popoln vid, če opazite lisico v 10 sekundah