Poslovite se od trde govedine. Ta enostaven recept vam prinese sočno meso, hrustljavo zelenjavo in okusno omako, ob kateri bodo vsi navdušeni.
Sestavine
- 500 g govejih zrezkov, narezanih na rezine
- 2 žlici rastlinskega ali oljčnega olja
- 3 stroki česna, narezani na tanke rezine
- 3 cm velik kos ingverja, narezan na tanke rezine
- 1 velik rdeči čili.
- 200 g brokolija v cvetovih
- 2 mladi (zeleni čebuli) sesekljani
- Svež koriander (neobvezno)
Marinada
- 1 žlica sojine omake
- ½ žličke sode bikarbone
- 3 žličke koruzne moke (zmes iz koruznega škroba)
- 1 žlica nevtralnega rastlinskega olja
Omaka
- ¼ skodelice ostrigine omake
- 2 žlici sojine omake
- 1 žlička rjavega sladkorja
- Mlet črni poper (bodite velikodušni!)
- 2 žlici belega kisa
- ½ skodelice piščančje juhe
Postopek
- Rezine zrezka temeljito premešamo s sestavinami za marinado. Pustimo jih marinirati 15 minut.
- Brokoli postavimo v slano vrelo vodo za 60 sekund. Nato odcedimo in osvežimo v hladni ali ledeni vodi. Ko se ohladi, precedimo in postavimo na stran.
- V merilnem kozarcu zmešamo vse sestavine za omako.
- V manjšo skledo dodamo koruzni škrob in zmešamo z malo vode. Odložimo za konec.
- Na srednje močnem ognju segrejemo veliko ponev ali vok, nato dodamo rastlinsko olje.
- Dodamo kose govedine in trakove na hitro razporedimo po ponvi. Pustimo, da se praži približno minuto, preden začnemo cvreti. Ponavljamo postopek, dokler govedina ni skoraj pečena.
- Dodamo na drobno narezan čili, zeleno čebulo, ingver in česen ter med mešanjem pražimo še eno minuto.
- Nato dodamo kuhan odcejen brokoli in nadaljujemo z mešanjem, dokler ni kuhan, cca. 1 minuta.
- Prilijemo omako za praženje in kuhamo, dokler ne postane gosta.
- Postrežemo z dušenim rižem in okrasimo s koriandrom.
















































