Paprike, polnjene s kuskusom, črnimi olivami, češnjevimi paradižniki, mocarelo in kaprami, so osvežujoča in lahka jed, ki združuje okuse Mediterana.
Sestavine
- 3 paprike
- 60 g (1 skodelica) kuskusa
- 240 ml (1 skodelica) juhe (zelenjavne ali piščančje)
- 50 g črnih oliv
- 6 češnjevih paradižnikov
- Kapre (po okusu)
- 120 g mocarele
- Bazilika
- Sol in poper po okusu
- Ekstra deviško oljčno olje
Postopek
- Paprike položite na rezalno desko in jih po dolžini prerežite na pol. Odstranite notranji del z jedrci.
- V majhno posodo dodajte kuskus in juho. Premešajte, da se kuskus navlaži, in ga pustite stati nekaj minut, da vpije vso tekočino.
- V večji skledi zmešajte pripravljeni kuskus s črnimi olivami, narezanim češnjevim paradižnikom, kaprami, mocarelo, narezano baziliko, soljo in poprom.
- Polovičke paprik napolnite z mešanico kuskusa in jih položite v pekač.
- Paprike pokapajte z malo oljčnega olja in jih postavite v predhodno ogreto pečico na 180°C. Pecite 40 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira