Nekateri ljudje ne prenesejo kvasa, drugim ga zmanjka, ko si želijo pripraviti pico. Kakršenkoli razlog že, predstavljamo vam recept za testo, ki ne vsebuje kvasa in je zato nekoliko lažje in bolj prijetno do želodca.

Sestavine

  • 170 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ½ čajne žličke soli
  • 130 ml mleka z nizko vsebnostjo maščob
  • 2 žlici oljčnega olja

Postopek

  1. V skledi zmešamo moko, pecilni prašek in sol, nato primešamo mleko in olivno olje ter mesimo dokler ne dobimo mehkega testa.
  2. Med gnetenjem segrejemo pečico na 200 stopinj. Testo na pomokani površini desetkrat pregnetemo, oblikujemo v kepo, pokrijemo in pustimo počivati ​​deset minut.
  3. Nato testo razvaljamo, položimo na pekač in pečemo osem minut.
  4. Po osmih minutah ga vzamemo iz pečice in dodamo nadeve po izbiri (obvezna je paradižnikova omaka, dodamo pa lahko tudi kuhano šunko, sir in narezano zelenjavo).
  5. Vrnemo v pečico in pečemo še 15 minut.

Testo za pico brez kvasa


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Če imate dober vid, boste skrit obraz opazili takoj
Naslednji članekZakaj je temperatura masla pri peki tako pomembna in kakšna bi morala biti?