Nekateri ljudje ne prenesejo kvasa, drugim ga zmanjka, ko si želijo pripraviti pico. Kakršenkoli razlog že, predstavljamo vam recept za testo, ki ne vsebuje kvasa in je zato nekoliko lažje in bolj prijetno do želodca.
Sestavine
- 170 g moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- ½ čajne žličke soli
- 130 ml mleka z nizko vsebnostjo maščob
- 2 žlici oljčnega olja
Postopek
- V skledi zmešamo moko, pecilni prašek in sol, nato primešamo mleko in olivno olje ter mesimo dokler ne dobimo mehkega testa.
- Med gnetenjem segrejemo pečico na 200 stopinj. Testo na pomokani površini desetkrat pregnetemo, oblikujemo v kepo, pokrijemo in pustimo počivati deset minut.
- Nato testo razvaljamo, položimo na pekač in pečemo osem minut.
- Po osmih minutah ga vzamemo iz pečice in dodamo nadeve po izbiri (obvezna je paradižnikova omaka, dodamo pa lahko tudi kuhano šunko, sir in narezano zelenjavo).
- Vrnemo v pečico in pečemo še 15 minut.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira