Ti preprosti in hrustljavi keksi so odlični za vsakogar, ki se želi posladkati brez mlečnih izdelkov in jajc. Priprava je hitra in enostavna, rezultat pa so okusni keksi, ki se odlično podajo k čaju ali kavi.
Sestavine
- 300 g gladke moke
- 100 g sladkorja
- 100 ml olja
- 100 ml soka (pomarančnega ali jabolčnega)
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1 čajna žlička vaniljevega sladkorja
- 1/2 čajne žličke cimeta (po želji)
- naribana lupinica 1 limone ali pomaranče
Postopek
- V večji posodi zmešaj moko, sladkor, pecilni prašek, vaniljev sladkor in cimet.
- Dodaj olje, sok in naribano lupinico ter vse sestavine dobro premešaj, da dobiš homogeno testo.
- Testo razvaljaj na pomokani površini na približno 5 mm debeline in z modelčki izreži poljubne oblike.
- Kekse položi na pekač, obložen s papirjem za peko, in peci v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 12–15 minut, dokler ne postanejo zlato-rumeni.
- Ohladi jih na rešetki in shrani v dobro zaprti posodi.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Piškoti v 15 minutah, ki jih morate pripraviti še ta vikend
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira