Ta enolončnica je odlična ideja za kosilo. Ljudem bo všeč in večkrat bo na jedilniku.
Sestavine
- 500 g teletine
- 500 g govedine
- 1 čebula
- 1 korenček
- 2 papriki
- 3-4 krompirji
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 lovorjev list
- 2 stroka česna
- Svež peteršilj
- 150 ml goveje jušne osnove
- 150 ml gustina (zgoščevalca)
- 500 ml vode
- Sol, poper, suhe začimbe (po okusu)
- Olje
Postopek
- Meso narežemo na kocke in ga mariniramo. Imamo kos telečjega plečeta, za govedino pa smo uporabili lep kos ramsteka.
- Marinirali smo jo samo z oljem in soljo ter do uporabe pustili v hladilniku.
- Eno čebulo narežemo na kocke in pražimo nekaj minut, nato dodamo korenje in papriko ter vse pražimo 5 minut.
- Dodamo meso in vse skupaj dušimo 15 minut.
- Med tem časom narežemo krompir na kocke in ga dodamo v lonec.
- Kot vidimo, je meso že spustilo sok, zato vode ali jušne osnove še ni treba dolivati.
- Takoj začinimo s suhimi začimbami in paradižnikovo mezgo ter pustimo vreti še 15 minut.
- Ker je voda že izhlapela, bomo dodali 150 ml goveje juhe in malo suhega mesa, da se lepo zadiši.
- Pustimo vreti 15 minut.
- Prilijemo še 150 ml gustina in dušimo še 15 minut.
- Enolončnica že izgleda odlično, zdaj dodamo še česen in lovorjev list.
- Prilijemo približno pol litra vode in pustimo vreti 45 minut na majhnem ognju.
- Čisto na koncu dodamo peteršilj in začinimo po okusu.
Video recept
PREBERITE TUDI: Odlična piščančja enolončnica s cmočki, ki bo večkrat na mizi za kosilo
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira