Ta enolončnica je odlična ideja za kosilo. Ljudem bo všeč in večkrat bo na jedilniku.

Sestavine

  • 500 g teletine
  • 500 g govedine
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 2 papriki
  • 3-4 krompirji
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1 lovorjev list
  • 2 stroka česna
  • Svež peteršilj
  • 150 ml goveje jušne osnove
  • 150 ml gustina (zgoščevalca)
  • 500 ml vode
  • Sol, poper, suhe začimbe (po okusu)
  • Olje

Postopek

  1. Meso narežemo na kocke in ga mariniramo. Imamo kos telečjega plečeta, za govedino pa smo uporabili lep kos ramsteka.
  2. Marinirali smo jo samo z oljem in soljo ter do uporabe pustili v hladilniku.
  3. Eno čebulo narežemo na kocke in pražimo nekaj minut, nato dodamo korenje in papriko ter vse pražimo 5 minut.
  4. Dodamo meso in vse skupaj dušimo 15 minut.
  5. Med tem časom narežemo krompir na kocke in ga dodamo v lonec.
  6. Kot vidimo, je meso že spustilo sok, zato vode ali jušne osnove še ni treba dolivati.
  7. Takoj začinimo s suhimi začimbami in paradižnikovo mezgo ter pustimo vreti še 15 minut.
  8. Ker je voda že izhlapela, bomo dodali 150 ml goveje juhe in malo suhega mesa, da se lepo zadiši.
  9. Pustimo vreti 15 minut.
  10. Prilijemo še 150 ml gustina in dušimo še 15 minut.
  11. Enolončnica že izgleda odlično, zdaj dodamo še česen in lovorjev list.
  12. Prilijemo približno pol litra vode in pustimo vreti 45 minut na majhnem ognju.
  13. Čisto na koncu dodamo peteršilj in začinimo po okusu.

Video recept

 

PREBERITE TUDI: Odlična piščančja enolončnica s cmočki, ki bo večkrat na mizi za kosilo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Samo ljudje z visokim IQ-jem najdejo pande brez očal na sliki
Naslednji članekOptična iluzija: Vsi lahko vidijo mornarje – vendar imate odličen vid, če lahko opazite meč v desetih sekundah