Piščančje prsi v okusni zelenjavni omaki so odlična izbira za hitro, zdravo in okusno kosilo ali večerjo. Kombinacija nežnega piščanca, sočne zelenjave in aromatične paradižnikove omake vas bo navdušila, grah in svež peteršilj pa dodata končni pridih svežine.
Sestavine
- piščančje prsi
- 1 čebula
- 1 korenček
- manjši kos korena zelene
- 50 ml paradižnikove omake
- svež peteršilj
- 1 pločevinka graha
- olje (navadno in oljčno)
- sol, poper, mleta paprika
- suhe začimbe po želji
- moka za meso
- približno 300 ml vode
Postopek
- Piščančje prsi narežite na manjše kose.
- Začinite jih z malo navadnega olja, oljčnega olja, soljo, poprom, suhimi začimbami po okusu in mleto papriko.
- Dobro premešajte in pustite marinirati najmanj 30 minut, še bolje čez noč v hladilniku.
- Zelenjavo (čebulo, korenček in zeleno) narežite na majhne kocke.
- Marinirane piščančje kose povaljajte v moki in jih pražite v ponvi z malo olja približno 5 minut, da dobijo zlato skorjico. Nato jih vzemite iz ponve.
- V isti ponvi na srednji temperaturi približno 10 minut pražite narezano zelenjavo, da se zmehča in rahlo obarva.
- Dodajte paradižnikovo omako, začinite po okusu (sol, poper, dodatne začimbe) ter zalijte s približno 300 ml vode. Dobro premešajte.
- Meso vrnite nazaj v ponev k zelenjavi in omaki ter pokrito dušite na nizki temperaturi približno 20 minut.
- Na koncu dodajte sesekljan svež peteršilj in grah iz pločevinke. Kuhajte še približno 5 minut, da se grah segreje in jed lepo poveže.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Hitro kosilo: Pečen piščanec s sirom je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira