Sezona višenj je tukaj in poleg peciva in sirupa pa jih lahko uporabite tudi za domač liker, ki ga bodo gostje (pre)hitro popili.

Sestavine

  • 1 kg višenj, domačih
  • 1 l domačega slivovega žganja
  • 500 ml vode
  • 1 kg sladkorja
  • začimbe po izbiri: strok vanilje, nageljnove žbice, limonina lupinica

Postopek

  1. Steriliziramo kozarce, v katerih bomo delali liker in jih dobro posušimo.
  2. Višnje operemo in osušimo.
  3. V kozarec naložimo višnje, sladkor, izbrane začimbe, nato spet višnje, sladkor in začimbe in tako naprej, dokler ne sežemo s prstom do roba kozarca.
  4. V veliki skledi zmešamo žganje in vodo ter s tekočino prelijemo višnje.
  5. Kozarce dobro zapremo in pustimo 40 dni na soncu, najbolje na terasi ali okenski polici.
  6. Ko to obdobje mine, liker precedimo v sterilizirane steklenice in shranimo v temnem in suhem prostoru.

To je recept za domač višnjevec, ki bo navdušil vsakega gosta


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Zabavna uganka, najdite 10 skritih predmetov na sliki
Naslednji članekS to raztopino zalijte paradižnik in plodovi bodo veliko večji in sočnejši!