Sezona višenj je tukaj in poleg peciva in sirupa pa jih lahko uporabite tudi za domač liker, ki ga bodo gostje (pre)hitro popili.
Sestavine
- 1 kg višenj, domačih
- 1 l domačega slivovega žganja
- 500 ml vode
- 1 kg sladkorja
- začimbe po izbiri: strok vanilje, nageljnove žbice, limonina lupinica
Postopek
- Steriliziramo kozarce, v katerih bomo delali liker in jih dobro posušimo.
- Višnje operemo in osušimo.
- V kozarec naložimo višnje, sladkor, izbrane začimbe, nato spet višnje, sladkor in začimbe in tako naprej, dokler ne sežemo s prstom do roba kozarca.
- V veliki skledi zmešamo žganje in vodo ter s tekočino prelijemo višnje.
- Kozarce dobro zapremo in pustimo 40 dni na soncu, najbolje na terasi ali okenski polici.
- Ko to obdobje mine, liker precedimo v sterilizirane steklenice in shranimo v temnem in suhem prostoru.

















































