Ti čokoladni in marmeladni piškoti so popolna kombinacija sladkega in rahlo kiselkastega okusa. Z mehko teksturo in privlačno dekoracijo so idealni za vsakdanji posladek ali posebne priložnosti.

Sestavine

  • 2 jajci
  • Ščepec soli
  • 10 g  vaniljevega sladkorja
  • 100 g sladkorja
  • Lupinica 1 limone
  • 100 ml rastlinskega olja
  • 20 g koruznega škroba
  • 320 g moke
  • 4 g pecilnega praška
  • Stopljena čokolada
  • Marmelada
  • Kokosova moka
  • Bela čokolada (stopljena)

Postopek

  1. V skledo dodajte jajci, sol, vaniljev sladkor, sladkor, limonino lupinico in rastlinsko olje.
  2. Z metlico dobro premešajte, dokler se sestavine povežejo.
  3. Postopoma dodajte koruzni škrob, moko in pecilni prašek.
  4. Ko se zmes zgosti, testo pregnetite z rokami, dokler ne dobite kompaktnega testa.
  5. Z žličko zajemite manjše količine testa in oblikujte kroglice.
  6. Kroglice rahlo sploščite z rokami.
  7. Piškote položite na pekač, obložen s papirjem za peko.
  8. Na sredini vsakega piškota naredite vdolbino.
  9. Pecite v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 15 minut.
  10. Ohlajene piškote na eni strani pomočite v stopljeno čokolado.
  11. Drugo stran premažite z marmelado in posujte s kokosovo moko.
  12. Čokoladni del okrasite z vzorci iz stopljene bele čokolade.
  13. V vdolbine na sredini piškotov dodajte marmelado.
  14. Piškote razporedite na servirni krožnik in postrezite.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Piškoti z leopardjim vzorcem so prava paša za oči


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPri peki piškotov pogosto naredimo to napako in zato niso takšni, kot bi morali biti
Naslednji članekOptična iluzija: Na sliki se skriva 10 živali, le redki jih najdejo