Mehki, sočni in dišeči bananini mafini z dodatkom čokolade in hrustljavih orehov so idealen priboljšek za zajtrk, malico ali popoldansko sladico. Ta recept je odličen za porabo zrelih banan, rezultat pa je vedno čudovit – polnega okusa in izjemno mamljiv.
Sestavine
- 170 g masla (stopljenega)
- 50 g kristalnega sladkorja
- 110 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 1 žlička vaniljevega ekstrakta
- 4 zrele banane (srednje velike)
- 220 g gladke bele moke
- 1 žlička sode bikarbone
- ½ žličke soli
- 180 g čokoladnih kapljic (temna ali mlečna čokolada)
- 120 g sesekljanih orehov
Postopek
- V večji skledi z električnim mešalnikom penasto zmešajte stopljeno maslo, kristalni sladkor in rjavi sladkor (približno 1 minuto na srednji hitrosti).
- Dodajte jajci in vaniljev ekstrakt ter ponovno zmešajte v gladko maso.
- Banane v ločeni posodi dobro pretlačite in jih nato primešajte jajčni masi.
- V drugi skledi skupaj presejte moko, sodo bikarbono in sol.
- Suhe sestavine previdno vmešajte v bananino maso, da dobite homogeno testo.
- Na koncu v maso s spatulo nežno vmešajte čokoladne kapljice in sesekljane orehe.
- Model za mafine obložite s papirnatimi košaricami.
- Vsako vdolbino napolnite do vrha, da dobite lepo oblikovane mafine (iz recepta boste dobili približno 12–13 kosov).
- Po želji mafine pred peko potresite še z nekaj čokoladnimi kapljicami.
- Pecite v ogreti pečici na 180 °C približno 20–24 minut oziroma dokler niso mafini zlato-rjave barve.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Enostavni in hitro pripravljeni muffini z jabolki
















































