Mehki, sočni in dišeči bananini mafini z dodatkom čokolade in hrustljavih orehov so idealen priboljšek za zajtrk, malico ali popoldansko sladico. Ta recept je odličen za porabo zrelih banan, rezultat pa je vedno čudovit – polnega okusa in izjemno mamljiv.

Sestavine

  • 170 g masla (stopljenega)
  • 50 g kristalnega sladkorja
  • 110 g rjavega sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 4 zrele banane (srednje velike)
  • 220 g gladke bele moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • ½ žličke soli
  • 180 g čokoladnih kapljic (temna ali mlečna čokolada)
  • 120 g sesekljanih orehov

Postopek

  1. V večji skledi z električnim mešalnikom penasto zmešajte stopljeno maslo, kristalni sladkor in rjavi sladkor (približno 1 minuto na srednji hitrosti).
  2. Dodajte jajci in vaniljev ekstrakt ter ponovno zmešajte v gladko maso.
  3. Banane v ločeni posodi dobro pretlačite in jih nato primešajte jajčni masi.
  4. V drugi skledi skupaj presejte moko, sodo bikarbono in sol.
  5. Suhe sestavine previdno vmešajte v bananino maso, da dobite homogeno testo.
  6. Na koncu v maso s spatulo nežno vmešajte čokoladne kapljice in sesekljane orehe.
  7. Model za mafine obložite s papirnatimi košaricami.
  8. Vsako vdolbino napolnite do vrha, da dobite lepo oblikovane mafine (iz recepta boste dobili približno 12–13 kosov).
  9. Po želji mafine pred peko potresite še z nekaj čokoladnimi kapljicami.
  10. Pecite v ogreti pečici na 180 °C približno 20–24 minut oziroma dokler niso mafini zlato-rjave barve.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Enostavni in hitro pripravljeni muffini z jabolki


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Le ljudje z ostrim vidom vidijo stekleno posodico na sliki
Naslednji članekKako narediti vrhunski narezek, ki bo navdušil vse goste (video in koraki za pripravo)