Obstajajo različne kremne sladice, vendar je Rafaelo plazma pecivo nekaj posebnega.
Sestavine
Krema:
- 6 rumenjakov
- 160 g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 2 praška za vanilijev puding
- 600 ml mleka
- 125 g masla pri sobni temperaturi
- 400 ml smetane za stepanje
Biskvit:
- 6 beljakov
- 90 g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 30 g ostre moke
- 1/2 pecilnega praška
- 90 g kokosove moke
- 100 ml mleka za zalivanje
Plast biskvita:
- 180 g plazma piškotov
- mleko za namakanje piškotov
Plast stepene smetane:
- 300 ml smetane za stepanje
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 50 g narezanih olupljenih praženih mandljev
Okraski:
- 100 ml smetane za stepanje
- Rafaelo kroglice
Postopek
- Za kremo umešamo rumenjake s sladkorjem in na kratko ročno umešamo.
- Nato dodamo prašek za vanilijev puding in dve zajemalki ločimo od mleka.
- Vse skupaj dobro premešamo.
- Preostalo mleko zavremo in ko zavre, ga odstavimo s strani.
- Pripravljeno zmes vlijemo v mleko, na kratko premešamo z metlico, nato vrnemo na ogenj in med mešanjem kuhamo toliko časa, da se krema zgosti.
- Za hitrejše ohlajanje kremo prelijemo v drugo posodo in pokrijemo s prozorno folijo, da se ne naredi skorjica.
- Če folije za živila nimate, kremo občasno premešajte po vrhu.
- Ohladimo na sobno temperaturo.
- Medtem ko se krema ohlaja, naredimo biskvit.
- Beljake z mešalnikom dobro stepemo v trd sneg.
- Nato dodamo oba sladkorja in mešamo, da dobimo sijočo svilnato maso.
- Nato dodamo moko, pecilni prašek in kokosovo moko.
- Vse ročno zmešamo z metlico.
- Pekač velikosti 23×34 cm namastimo in pomokamo.
- Vlijemo zmes za biskvit in jo dobro poravnamo.
- Biskvit pečemo v pečici ogreti na 170 stopinj 20 minut.
- Pečen biskvit še vroč prelijemo z mlekom in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.
- Medtem ko se biskvit peče, pripravimo mandlje.
- Postavimo jih v hladno vodo na štedilnik in segrevamo do vrenja.
- Še toplim jim odstranimo lupino in jih rahlo popečemo v ponvi.
- Nato jih narežemo in odstavimo.
- Ko se krema ohladi penasto stepemo maslo sobne temperature.
- Pripravljenemu maslu večkrat dodamo rumeno kremo in vsakič premešamo.
- Smetano za stepanje stepemo v trd sneg in jo ročno zmešamo z rumeno smetano.
- Kremo razdelimo na dva enaka dela.
- Prvo polovico kreme prelijemo na ohlajen biskvit.
- Na to polovico položimo plazma piškote, ki smo jih predhodno pomočili v mleko.
- Drugo polovico kreme nanesemo na plazma biskvit in lepo pogladimo.
- Za zadnjo plast stepemo stepeno smetano s sladkorjem v prahu v trd stepen stepeno
- smetano in ji ročno vmešamo narezane popečene mandlje.
- Na kremo vlijemo stepeno smetano, razporedimo do robov in zgladimo.
- Torta gre čez noč v hladilnik.
- Naslednji dan torto razrežemo.
- Po želji stepemo smetano za stepeno smetano in iz nje naredimo stojalo za rafaelo kroglico.
Video recept
Zadnji prispevki
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni