Obstajajo različne kremne sladice, vendar je Rafaelo plazma pecivo nekaj posebnega.

Sestavine

Krema:

  • 6 rumenjakov
  • 160 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 2 praška za vanilijev puding
  • 600 ml mleka
  • 125 g masla pri sobni temperaturi
  • 400 ml smetane za stepanje

Biskvit:

  • 6 beljakov
  • 90 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 30 g ostre moke
  • 1/2 pecilnega praška
  • 90 g kokosove moke
  • 100 ml mleka za zalivanje

Plast biskvita:

  • 180 g plazma piškotov
  • mleko za namakanje piškotov

Plast stepene smetane:

  • 300 ml smetane za stepanje
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 50 g narezanih olupljenih praženih mandljev

Okraski:

  • 100 ml smetane za stepanje
  • Rafaelo kroglice

Postopek

  1. Za kremo umešamo rumenjake s sladkorjem in na kratko ročno umešamo.
  2. Nato dodamo prašek za vanilijev puding in dve zajemalki ločimo od mleka.
  3. Vse skupaj dobro premešamo.
  4. Preostalo mleko zavremo in ko zavre, ga odstavimo s strani.
  5. Pripravljeno zmes vlijemo v mleko, na kratko premešamo z metlico, nato vrnemo na ogenj in med mešanjem kuhamo toliko časa, da se krema zgosti.
  6. Za hitrejše ohlajanje kremo prelijemo v drugo posodo in pokrijemo s prozorno folijo, da se ne naredi skorjica.
  7. Če folije za živila nimate, kremo občasno premešajte po vrhu.
  8. Ohladimo na sobno temperaturo.
  9. Medtem ko se krema ohlaja, naredimo biskvit.
  10. Beljake z mešalnikom dobro stepemo v trd sneg.
  11. Nato dodamo oba sladkorja in mešamo, da dobimo sijočo svilnato maso.
  12. Nato dodamo moko, pecilni prašek in kokosovo moko.
  13. Vse ročno zmešamo z metlico.
  14. Pekač velikosti 23×34 cm namastimo in pomokamo.
  15. Vlijemo zmes za biskvit in jo dobro poravnamo.
  16. Biskvit pečemo v pečici ogreti na 170 stopinj 20 minut.
  17. Pečen biskvit še vroč prelijemo z mlekom in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.
  18. Medtem ko se biskvit peče, pripravimo mandlje.
  19. Postavimo jih v hladno vodo na štedilnik in segrevamo do vrenja.
  20. Še toplim jim odstranimo lupino in jih rahlo popečemo v ponvi.
  21. Nato jih narežemo in odstavimo.
  22. Ko se krema ohladi penasto stepemo maslo sobne temperature.
  23. Pripravljenemu maslu večkrat dodamo rumeno kremo in vsakič premešamo.
  24. Smetano za stepanje stepemo v trd sneg in jo ročno zmešamo z rumeno smetano.
  25. Kremo razdelimo na dva enaka dela.
  26. Prvo polovico kreme prelijemo na ohlajen biskvit.
  27. Na to polovico položimo plazma piškote, ki smo jih predhodno pomočili v mleko.
  28. Drugo polovico kreme nanesemo na plazma biskvit in lepo pogladimo.
  29. Za zadnjo plast stepemo stepeno smetano s sladkorjem v prahu v trd stepen stepeno
  30. smetano in ji ročno vmešamo narezane popečene mandlje.
  31. Na kremo vlijemo stepeno smetano, razporedimo do robov in zgladimo.
  32. Torta gre čez noč v hladilnik.
  33. Naslednji dan torto razrežemo.
  34. Po želji stepemo smetano za stepeno smetano in iz nje naredimo stojalo za rafaelo kroglico.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPravijo, da je to najbolj zdravilna rastlina na svetu
Naslednji članekOptična iluzija: Če imate visok IQ, boste našli zajca v 10 sekundah