Če si zaželite okusno jed na žlico, potem morate poskusiti to enolončnico, ki bo všeč vsem članom družine. Res je enostavna za pripravo.
Sestavine
- 500 gramov teletine (pleče ali vrat)
- 4 rdeče paprike
- 2 čebuli
- 1 korenček
- 1 paradižnik
- 1 rumena paprika
- začimbe: sol, mešanica začimb
Postopek
- Meso narežemo na kocke, začinimo z malo olja, pol žlice mešanice začimb in malo soli.
- Do uporabe pustimo v hladilniku.
- Pekač naoljimo in spečemo rdečo papriko cca. Ko je pečena, jo damo v vrečko, da se ohladi, kasneje jih bomo lažje olupili.
- Na kocke bomo narezali 2 čebuli, 1 korenček, 1 olupljen paradižnik in 1 rumeno papriko.
- Čebulo, korenček in rumeno papriko pražimo v ponvi ali loncu 5 minut, nato dodamo meso in pražimo še dodatnih 5 minut. Dodamo sol.
- Prilijemo 200 ml vode in kuhamo na majhnem ognju 30 minut.
- V tem času bomo rdečo papriko, ki smo jo predhodno olupili, narezali na trakove in jo po 30 minutah dušenja mesa dodali skupaj k paradižniku.
- Kuhamo 10 minut, da spusti vodo in sok.
- Dodamo 300 – 400 ml vode, 1 žlico zelenjave in čili po želji.
- Kuhamo na majhnem ognju 30 minut in naša enolončnica je pripravljena.
- Meso bo popolnoma mehko in sočno.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira