Ko je poletje v polnem razcvetu in so breskve najbolj sočne, je pravi čas, da jih shranimo za hladnejše dni.

Doma pripravljene breskve v kozarcu so čudovit način, kako ujeti okus poletja in si ga pričarati tudi pozimi.

Sestavine

  • breskve
  • 3 žlice sladkorja (na vsak kozarec)
  • vrela voda

Zelo enostaven recept za pripravo breskovega kompota (ozimnica)

Postopek

  1. Breskve narežemo na krhlje in jih naložimo v čiste kozarce.
  2. V vsak kozarec dodamo 3 žlice sladkorja.
  3. Zalijemo z vrelo vodo in tesno zapremo s pokrovom.
  4. Kozarce postavimo v pečico, segreto na 200 °C, za 30 minut.
  5. Nato jih vzamemo iz pečice in zavijemo v odejo, da se počasi ohladijo. Naslednji dan jih prestavimo v shrambo.
  6. Zadnjo rundo kozarcev lahko pustimo kar v ugasnjeni pečici čez noč.

Na tak način pripravljene breskve brez dodanih konzervansov zdržijo celo leto. Poleg tega so odlična izbira za sladice ali kot osvežilna priloga k palačinkam in sladoledu.

Torta z breskvami in jogurtom, brez pečenja, odlična za poletne dni


Zadnji prispevki

Prejšnji članekZlati nasveti za pravilno pripravo marmelade, ki bodo še posebej koristni za začetnike
Naslednji članekMnogi ljudje delajo teh 6 napak pri pranju perila: Ste tudi vi med njimi?