Ko je poletje v polnem razcvetu in so breskve najbolj sočne, je pravi čas, da jih shranimo za hladnejše dni.
Doma pripravljene breskve v kozarcu so čudovit način, kako ujeti okus poletja in si ga pričarati tudi pozimi.
Sestavine
- breskve
- 3 žlice sladkorja (na vsak kozarec)
- vrela voda

Postopek
- Breskve narežemo na krhlje in jih naložimo v čiste kozarce.
- V vsak kozarec dodamo 3 žlice sladkorja.
- Zalijemo z vrelo vodo in tesno zapremo s pokrovom.
- Kozarce postavimo v pečico, segreto na 200 °C, za 30 minut.
- Nato jih vzamemo iz pečice in zavijemo v odejo, da se počasi ohladijo. Naslednji dan jih prestavimo v shrambo.
- Zadnjo rundo kozarcev lahko pustimo kar v ugasnjeni pečici čez noč.
Na tak način pripravljene breskve brez dodanih konzervansov zdržijo celo leto. Poleg tega so odlična izbira za sladice ali kot osvežilna priloga k palačinkam in sladoledu.
Torta z breskvami in jogurtom, brez pečenja, odlična za poletne dni
















































