Piščančji curry je popolna jed, ki združuje sočne kose piščanca z bogatimi začimbami in aromatično omako. Ta recept prinaša popolno ravnovesje okusa, zaradi česar je idealen za družinska kosila ali večerje.
Sestavine
Osnovne sestavine:
- 70 ml jedilnega olja
- 1 kg piščanca (kosi za curry)
Cele začimbe:
- 1 žlička cele kumine
- 3 kosi posušenega rdečega čilija
- 2 kosa majhnih cimetovih palčk
- 5 kosov kardamoma
- 4 kosi nageljnovih žbic
- 8-10 kosov celega črnega popra
- 3 kosi lovorovih listov
Druge sestavine:
- 1 skodelica narezane čebule
- 30 g česnove in ingverjeve paste
- 4 kosi zelenih čilijev
- 2 velika paradižnika, narezana
- 1 žlica soli
- 1 čajna žlička kumine v prahu
- 1 žlica koriandra v prahu
- 1 žlica rdečega čilija v prahu
- ½ čajne žličke kurkume v prahu
- ½ čajne žličke garam masale v prahu
- 60 ml vode
- 2 skodelici vroče vode
Postopek
- Na štedilnik postavite globoko ponev na srednje močan ogenj in segrejte ⅓ skodelice jedilnega olja. Dodajte kose piščanca in jih pražite 5-6 minut, dokler ne postanejo zlato rjavi. Obrnite jih, da se enakomerno popečejo na obeh straneh.
- Piščanca odstranite iz ponve in ga shranite v skledo.
- V isto ponev dodajte cele začimbe: kumino, rdeči čili, cimetove palčke, kardamom, nageljnove žbice, črni poper in lovorjeve liste. Pražite 30 sekund, dokler se arome ne sprostijo.
- Dodajte narezano čebulo in pražite 2-3 minute, dokler ne postane zlato rjava.
- Nato vmešajte česnovo-ingverjevo pasto in zelene čilije ter mešajte, da se ne zažge.
- Dodajte narezane paradižnike in mešajte, dokler niso prekriti z začimbami. Ponev pokrijte in kuhajte 3-4 minute. Po kuhanju odkrijte in premešajte.
- Dodajte sol, kumino, koriander, rdeči čili, kurkumo in garam masalo. Vlijte ¼ skodelice vode in dobro premešajte.
- Popečenega piščanca vrnite v ponev in ga dobro premešajte z začimbami in omako.
- Dodajte 2 skodelici vroče vode, premešajte in ponev pokrijte.
- Na nizkem ognju kuhajte 15 minut.
- Odstranite pokrov, jed premešajte in preverite začimbe.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira