Piščančji curry je popolna jed, ki združuje sočne kose piščanca z bogatimi začimbami in aromatično omako. Ta recept prinaša popolno ravnovesje okusa, zaradi česar je idealen za družinska kosila ali večerje.

Sestavine

Osnovne sestavine:

  •  70 ml jedilnega olja
  • 1 kg piščanca (kosi za curry)

Cele začimbe:

  • 1 žlička cele kumine
  • 3 kosi posušenega rdečega čilija
  • 2 kosa majhnih cimetovih palčk
  • 5 kosov kardamoma
  • 4 kosi nageljnovih žbic
  • 8-10 kosov celega črnega popra
  • 3 kosi lovorovih listov

Druge sestavine:

  • 1 skodelica narezane čebule
  • 30 g česnove in ingverjeve paste
  • 4 kosi zelenih čilijev
  • 2 velika paradižnika, narezana
  • 1 žlica soli
  • 1 čajna žlička kumine v prahu
  • 1 žlica koriandra v prahu
  • 1 žlica rdečega čilija v prahu
  • ½ čajne žličke kurkume v prahu
  • ½ čajne žličke garam masale v prahu
  • 60 ml vode
  • 2 skodelici vroče vode

Postopek

  1. Na štedilnik postavite globoko ponev na srednje močan ogenj in segrejte ⅓ skodelice jedilnega olja. Dodajte kose piščanca in jih pražite 5-6 minut, dokler ne postanejo zlato rjavi. Obrnite jih, da se enakomerno popečejo na obeh straneh.
  2. Piščanca odstranite iz ponve in ga shranite v skledo.
  3. V isto ponev dodajte cele začimbe: kumino, rdeči čili, cimetove palčke, kardamom, nageljnove žbice, črni poper in lovorjeve liste. Pražite 30 sekund, dokler se arome ne sprostijo.
  4. Dodajte narezano čebulo in pražite 2-3 minute, dokler ne postane zlato rjava.
  5. Nato vmešajte česnovo-ingverjevo pasto in zelene čilije ter mešajte, da se ne zažge.
  6. Dodajte narezane paradižnike in mešajte, dokler niso prekriti z začimbami. Ponev pokrijte in kuhajte 3-4 minute. Po kuhanju odkrijte in premešajte.
  7. Dodajte sol, kumino, koriander, rdeči čili, kurkumo in garam masalo. Vlijte ¼ skodelice vode in dobro premešajte.
  8. Popečenega piščanca vrnite v ponev in ga dobro premešajte z začimbami in omako.
  9. Dodajte 2 skodelici vroče vode, premešajte in ponev pokrijte.
  10. Na nizkem ognju kuhajte 15 minut.
  11. Odstranite pokrov, jed premešajte in preverite začimbe.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOpozorilo: Na stranišču ne sedite več kot 10 minut
Naslednji članekSte že slišali, da ljudje v zamrzovalnik dajejo zobno pasto in to je razlog