Kadar odidemo v restavracijo, je naše pričakovanje vedno zelo visoko. Ponavadi gremo ravno zato, da se dobro najemo in da nam ni treba kuhati doma. A obstaja 5 stvari, ki se jim v restavracijah radi izognemo zaradi različnih razlogov.
Holandska omaka lahko stoji več ur
Holandska omaka, za tiste, ki morda ne vedo, je narejena iz surovih ali trdo kuhanih jajc, ki jih stepemo z maslom, limono in nekaj začimb, vse je odvisno od kuharja. Težavo lahko predstavljajo ravno surova jajca, ki lahko prenašajo bakterije, kot je salmonela. Bodite previdni, če boste holandsko omako jedli iz steklenice, ki lahko že dolgo stoji. Čeprav to ni običajna praksa.
Kečap se pogosto kombinira z drugimi kečapi
Pogosto, a ne v vseh restavracijah, zmešajo kakovosten kečap z drugim, manj kakovostnim “primerkom” tega dodatka. To je razmeroma pogosta stvar in naj vas ne preseneti.
Kruh
To ne velja le za skledo s kruhom, ampak tudi za vse druge sklede, kot so z arašidi, lešniki, pokovko in podobno, saj se vseh teh živil vsakdo dotika, običajno z umazanimi rokami. Ti prigrizki so nekaj, kar bi morali izpustiti.
Posebna juha
Posebne juhe so odličen način, kako restavracije zakumflirajo ostanke prejšnjih dni in jih združijo v novo “posebno” jed.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira