Ko nam zaradi vsakodnevnih obveznosti primanjkuje časa za kuhanje, je dobra rešitev, če imamo nekaj jedi v zamrzovalniku. Včasih je bilo veliko bolj priljubljeno kuhati v velikih loncih in shranjevati jedi za kasneje – danes tega ne počnemo več v takšni meri. A glede na tempo življenja bi morali. Sendviči in podobna hitro pripravljena hrana, ne morejo nadomestiti kuhanega toplega obroka.

, Babičine skrivnosti: Katere jedi so najbolj primerne za v zamrzovalnik?

Povprašali smo našo babico, katere jedi so včasih zamrzovali in so bile po odmrznitvi še vedno polne okusa. V zamrzovalnik lahko brez skrbi za nekaj mesecev shranite naslednje jedi.

Jedi na žlico

Najpogosteje se v zamrzovalniku najdejo jedi na žlico, ki jih nato samo odtalite in pogrejete.

Recept: Sarma

Recept: Klasični golaž z govedino

Recept: Ričet po babičino

Juhe

Juhe lahko shranimo v zamrzovalnik za največ 3 mesece.

Zdravi recepti: Zelena juha

Recept: Piščančja juha po indijsko

Recept: Korenčkova juha z ingverjem

Omake

Tudi omake za testenine in riž so po odmrzovanju še vedno slastne.

Recept: Veganska bolonjska omaka z lečo

 

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekJutranje navade, ki lahko poškodujejo vašo kožo
Naslednji članekTeh napak nikar ne počnite, ko se odpravite po nakupih