Če iščete preprost, a razkošen recept za sladke grižljaje, so te kokosovo-čokoladne kroglice prava izbira. Mehke, sočne in polne čokolade so odlične za praznično mizo, rojstnodnevne zabave ali pa kot sladek priboljšek ob kavi.
Najlepše pri njih je, da izgledajo čudovito.
Sestavine (za 30–35 kroglic)
Za biskvit:
- 5 jajc
- 150 g sladkorja
- 130 g moke
- 20 g kakava
Za kroglice:
- 350 g čokoladnega biskvita (iz zgornjih sestavin)
- 180 g mascarpone sira
- 2 rumova sladkorja
- 110 g sladke smetane
- 55 g nutelle
- kokosova moka (za valjanje)
PREBERITE TUDI: Recept za najboljšo kokosovo potico

Postopek
Priprava biskvita:
- Jajca s sladkorjem stepajte 15 minut pri najvišji hitrosti, da masa postane zelo puhasta.
- Na jajčno maso presejte moko s kakavom in nežno vmešajte z lopatko.
- Maso vlijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite 15 minut pri 180 °C. Naredite preizkus z zobotrebcem.
Priprava mase za kroglice:
- Ohlajen biskvit nadrobite.
- Dodajte mascarpone, rumov sladkor, smetano in nutello. Dobro pregnetite, da dobite kompaktno maso.
Oblikovanje kroglic:
- Iz mase oblikujte kroglice.
- Povaljajte jih v kokosovi moki.
- Postavite na hladno, da se učvrstijo.
Zanimivost
Rumov sladkor, ki se uporablja v receptu, je v resnici sladkor z dodatkom arome ruma in ne vsebuje alkohola – zato so kroglice primerne tudi za otroke.
Zadnji prispevki
- Enostaven cvetlični aranžma za prvi november za začetnike
- Vizualna uganka: Lahko najdete duhca, ki se je skril na sliki?
- Ideje za vikend peko: Razvajajte svoje domače s temi slaščicami #8
- Ideja za izlet: 9 krajev v Sloveniji, kjer naj bi strašilo in so povezani s srhljivimi zgodbami
- Hitro in preprosto pecivo, ki vedno uspe: Pasji smrčki
- Rižota z govejimi trakci in gobami, kot iz dobre gostilne
















































