Ta pavlova je popolna kombinacija hrustljave zunanjosti, mehke notranjosti, osvežilne limonine kreme in sladkih karameliziranih pomaranč.
Sestavine
Za pavlovo:
- 5 beljakov (sobne temperature)
- 1/2 žličke vinskega kamna
- 200 g (1 skodelica) kristalnega sladkorja
- 1/4 žličke soli
- 1 žlička belega vinskega kisa
- 2 žlički koruznega škroba
- 1 žlička vaniljevega ekstrakta
Za nadev:
- 3 pomaranče, olupljene in narezane na rezine debeline 1,5 cm
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 1 skodelica limonine kreme
- 1 skodelica sladke smetane (stepene do mehkih vrhov)
Postopek
- Pečico segrejte na 135 °C.
- Na papir za peko s svinčnikom narišite krog s premerom 23 cm, nato papir obrnite, da se testo ne bo dotikalo svinčnika.
- V veliki skledi stepajte beljake in vinski kamen z električnim mešalnikom, dokler ne postanejo penasti.
- Postopoma dodajajte sladkor in sol, pri tem pa nadaljujte s stepanjem, dokler ne dobite gostih, bleščečih beljakov s trdimi vrhovi.
- Z lopatico nežno vmešajte koruzni škrob, kis in vaniljev ekstrakt.
- Beljakovo zmes prenesite na pripravljen pekač in oblikujte krog z majhno vdolbino na sredini.
- Pecite 1 uro pri 135 °C.
- Po eni uri izklopite pečico in pustite pavlovo v pečici, dokler se popolnoma ne ohladi (nekaj ur ali čez noč).
- Pečico preklopite na funkcijo žar.
- Pomarančne rezine položite na pekač, obložen s peki papirjem.
- Posujte jih z rjavim sladkorjem in postavite pod žar za nekaj minut, dokler se sladkor ne stopi in rahlo karamelizira.
- Odstranite iz pečice in pustite, da se ohladijo.
- Ohlajeno pavlovo previdno prestavite na servirni krožnik (po potrebi z lopatico ločite od papirja za peko).
- Na sredino pavlove namažite limonino kremo.
- Preko limonine kreme nežno razporedite stepeno sladko smetano.
- Na vrh položite karamelizirane pomaranče.
Video recept
LAHKO NAREDITE TUDI: Klasična pavlova torta. Sladica, ki je navdušila mnoge
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira