Polpeti so ena izmed tistih mesnih jedi, ki se odlično priležejo zraven krompirjeve solate, k nedeljskem kosilu ali pa kar tako, ko imate mleto meso in mesne štruce ne bi pripravljali.
Sestavine
- 1 glava čebule
- 1 kos kruha
- malo vode
- 500 g mletega mesa
- 1,5 čajne žličke soli
- 1 žlička sladke paprike
- 1 jajce
- poper
- 1 strok česna
- olje za cvrtje
Postopek
- V skledo damo kruh, ki ga prelijemo z vodo, da se omehča.
- V drugo skledo damo mleto meso, ki mu dodamo sesekljano čebulo (lahko jo prepražimo) in vse začimbe.
- Ko se kruh zmehča, ga ožamemo in zdrobimo v mešanico.
- Dodamo jajce.
- Mešanico nato dobro premešamo, da se sestavine med seboj povežejo in spasiramo s paličnim mešalnikom.
- Če je masa preredka, dodamo še nekaj žlic drobtin.
- Premešamo in pokrijemo s plastično folijo, ter postavimo v hladilnik za 2 uri.
- Oblikujemo mesne kroglice, ki jih povaljamo v moki in spečemo v vročem olju z obeh strani.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira