Polpeti so ena izmed tistih mesnih jedi, ki se odlično priležejo zraven krompirjeve solate, k nedeljskem kosilu ali pa kar tako, ko imate mleto meso in mesne štruce ne bi pripravljali.

Sestavine

  • 1 glava čebule
  • 1 kos kruha
  • malo vode
  • 500 g mletega mesa
  • 1,5 čajne žličke soli
  • 1 žlička sladke paprike
  • 1 jajce
  • poper
  • 1 strok česna
  • olje za cvrtje

Postopek

  1. V skledo damo kruh, ki ga prelijemo z vodo, da se omehča.
  2. V drugo skledo damo mleto meso, ki mu dodamo sesekljano čebulo (lahko jo prepražimo) in vse začimbe.
  3. Ko se kruh zmehča, ga ožamemo in zdrobimo v mešanico.
  4. Dodamo jajce.
  5. Mešanico nato dobro premešamo, da se sestavine med seboj povežejo in spasiramo s paličnim mešalnikom.
  6. Če je masa preredka, dodamo še nekaj žlic drobtin.
  7. Premešamo in pokrijemo s plastično folijo, ter postavimo v hladilnik za 2 uri.
  8. Oblikujemo mesne kroglice, ki jih povaljamo v moki in spečemo v vročem olju z obeh strani.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Če imate visok IQ, boste žival skrito na sliki našli v trenutku
Naslednji članekTo je najpogostejša napaka, zaradi katere vaše hortenzije niso tako lepe, kot bi lahko bile