Tole pecivo je božansko, je rahlega okusa, puhasto, ravno prav sladko in navduši tudi najbolj zahtevne jedce.
Sestavine
KREMA:
- 600 ml mleka
- 60 g sladkorja
- 1 žlica vanilije
- 60 g gustina
- 3 rumenjaki
- 150 g margarine ali masla
BISKVIT:
- 4 rumenjaki
- 100 g margarine ali masla
- 120 g sladkorja
- 150 g moke
- 1/2 pecilnega praška
PENA:
- 4 beljaki
- 180 g g sladkorja
DRUGO:
- češnje, približno 330 g (lahko tudi drugo sadje)
DEKORACIJA:
- naribana čokolada
Postopek
PRIPRAVA KREME
- V skledo dodamo sladkor, vanilijo, rumenjake in 200 ml mleka.
- Zmešamo sestavine.
- Preostanek mleka vlijemo v lonec in zavremo.
- Ko mleko zavre, ga odstavimo in vanj vmešamo pripravljene sestavine.
- Vse skupaj ponovno zavremo.
- Končano kremo vlijemo v skledo, pokrijemo s prozorno folijo in pustimo, da se ohladi.
- Ohlajeni kremi odstranimo folijo in jo premešamo.
- Nato dodamo narezano margarino ali maslo (sobne temperature).
- Dobro stepemo.
PRIPRAVA TESTA
- V skledo dodamo rumenjake in sladkor ter penasto umešamo.
- Nato dodamo stopljeno margarino ali maslo in na kratko premešamo.
- Posebej zmešamo moko s pecilnim praškom.
- Rumenjakom dodamo pripravljeno moko in vse skupaj premešamo.
PRIPRAVA PENE
- V skledo dodamo beljake in mešamo toliko časa, da se malo strdijo.
- Postopoma dodajamo sladkor in mešamo, dokler ne dobimo lepe pene.
PECIVO ZA VIKEND MONTAŽO
- Pekač 19 x 32 cm namastimo in pomokamo.
- Maso vlijemo na pekač.
- Po testu razporedimo odcejene češnje.
- Pripravljeno peno razporedimo po češnjah.
- Vse skupaj pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj približno 30-35 minut.
- Po peki pustimo, da se ohladi.
- Če se je pena napihnila, nežno pritisnemo dvignjene dele.
- Razporedimo kremo.
- Naribamo čokolado.
- Pecivo postavimo v hladilnik, da se strdi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Pametne navade, ki lahko izboljšajo vaše možnosti v igralniških igrah
- Recept: Telečja obara z zelenjavo – topel domač obrok za vso družino
- Kako hitro, enostavno in učinkovito očistiti grelnik vode?
- Recept: Prečudovita jagodna sladica, ki je prava paša za oči in neverjetno je okusna
- Paradižnik, ki ni 100 % domač, je enostavno prepoznati, pozorni bodite na tole
- 4 triki, kako hitro in brez težav olupiti česen