Tatarski biftek je nepogrešljiv na praznični mizi. Skoraj si ne predstavljamo božične ali silvestrske mize, brez da bi na njej bili postavljeni biftek, maslo, popečeni kruhki in francoska solata.
Je že res, da lahko tatarski biftek kupimo v skoraj vsaki trgovini, toda ni vsak dober in najboljši je zagotovo, če ga pripravimo sami in s sestavinami, ki nam ustrezajo. Spodaj vam predstavljamo recept za zelo okusen in bogat tatarski biftek, vendar lahko katero izmed sestavin brez slabe volje izpustite, okus bo še vseeno najboljši.
Sestavine
- 50 dkg govejega mesa (pljučna)
- 1 rumenjak
- 2 žlici sesekljane šalotke
- 2 drobno sesekljani kumarici
- 2 žlički kaper
- 3 žličke sesekljanega peteršilja
- 1/2 žličke sladke ali pekoče paprike
- 3 slane inčune
- 2 žlički gorčice
- 2-3 žličke majoneze
- sol, poper po okusu
Postopek
- Meso očistimo, ga narežemo na drobne kocke, ali ga na grobo zmeljemo in ga mariniramo z nekaj žlicami olja že dan pred pripravo.
- Naslednji dan v multipraktiku zmeljemo vse ostale sestavine.
- Zmlete sestavine nato dodamo meso in drobno premešamo, če smo meso narezali na drobne kocke, lahko na hitro zmeljemo, sicer ima boljši okus, če meso ni “spasirano”.
- Tatrski biftek naj počiva nekaj ur pred serviranjem.
- Postrežemo z maslom in popečenimi kruhki.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira