Enolončnica z gobami in piščancem je odlična jed za ljubitelje gob, ki združuje bogate okuse gob in zelenjave. Ta recept je primeren tudi za tiste, ki bi želeli pripraviti vegetarijansko različico – meso lahko nadomestite ali pa ga izpustite in dobite prav tako okusno jed.

Sestavine

  • 500 g piščančjih prsi (lahko tudi puranjih)
  • 10 g soli
  • 300 g zelja
  • 500 g krompirja
  • 1 večji korenček
  • 1 večja čebula
  • Malo korenaste zelenjave (zelena, peteršilj)
  • 2 stroka česna
  • 2 lovorova lista
  • (Po želji) pekoča paprika
  • 1 paradižnik
  • 400-500 g jurčkov (ali drugih gob)
  • 1/2 žličke suhe kumine (po želji)
  • 1 žlička sladke mlete paprike
  • 250 ml belega vina (ali enaka količina vode z žličko kisa ali limoninega soka)
  • 25 g moke ali instant juhe v vrečki, pomešane s 500 ml mlačne vode
  • Peteršilj (svež ali sušen)
  • Poper po okusu

Postopek

  1. Piščančja prsa narežemo na kocke, jih posolimo in dobro premešamo. Zelje, krompir, korenje, čebulo, korenasto zelenjavo, česen, paradižnik in gobe pripravimo in narežemo.
  2. Krompir in zelje narežemo na kocke, gobe na rezine, preostalo zelenjavo sesekljamo.
  3. Piščančje kocke hitro prepražimo na olju, da se zaprejo pore, nato jih odstranimo in odstavimo.
  4. Na isti maščobi prepražimo čebulo, korenje, česen in preostalo korenasto zelenjavo.
  5. Pražimo približno 7-8 minut, nato dodamo zelje in pražimo še nekaj minut. Dodamo paradižnik, prelijemo z 2 dl tople vode, pokrijemo in kuhamo približno 5 minut.
  6. Paradižnik zmečkamo in kuhamo še 2-3 minute. Dodamo krompir in po želji kumino, nato kuhamo še nekaj minut.
  7. Dodamo gobe in kuhamo še 5 minut. Potresemo s sladko papriko, premešamo in dodamo 1 liter tople vode.
  8. Kuhamo približno 15 minut, dokler se tekočina ne zmanjša za polovico.
  9. V lonec vrnemo piščančje kocke in dodamo belo vino (ali vodo s kisom/limoninim sokom).
  10. Kuhamo še 10 minut, da alkohol izpari.
  11. Če želite gostejšo jed, dodajte mešanico moke in vode ali instant juhe.
  12. Dodamo svež ali sušen peteršilj in kuhamo še 10 minut.
  13. Jed po okusu dosolimo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekS tem trikom boste hitro olupili kostanj brez težav
Naslednji članekKako pogosto bi si morali striči lase, da ostanejo lepi in zdravi?