Ti sočni mafini z naribanimi in narezanimi jabolki so popolna sladica ali prigrizek. Priprava je preprosta, rezultat pa okusen in dišeč.

Sestavine

  • 200 g (1+2/3 skodelice) moke
  • 2 velika jajca (55 g vsak)
  • 160 g (1 skodelica) naribanega jabolka
  • 160 g (1+1/2 skodelice) jabolka, narezanega na kocke
  • 80–100 g (1/3–1/2 skodelice) belega sladkorja
  • 70–100 g (1/3–1/2 skodelice) rjavega sladkorja
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 90 g (1/2 skodelice) olja
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone

Postopek

  1. Pečico segrejte na 180–190 °C.
  2. Model za mafine obložite s papirnatimi modelčki ali ga premažite z maslom.
  3. V veliki skledi stepite jajca.
  4. Dodajte naribano jabolko, olje in obe vrsti sladkorja. Dobro premešajte.
  5. V drugi skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
  6. Postopoma dodajajte suhe sestavine v mokro zmes in rahlo premešajte, da nastane homogena masa.
  7. Na koncu z lopatico nežno vmešajte kocke jabolk.
  8. Testo enakomerno razdelite v pripravljen model za mafine (napolnite približno 3/4 modelčkov).
  9. Mafine pecite v ogreti pečici 20 minut, dokler niso zlato rjavi. Preverite z zobotrebcem – če pride ven čist, so mafini pečeni.
  10. Mafine vzemite iz pečice in jih pustite nekaj minut hladiti v modelu, nato jih prestavite na rešetko.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Najfinejši muffini s hruško in orehi, da navdušijo vse ljubitelje sladkega


Zadnji prispevki

Prejšnji članekFikus Benjamin: Tako skrbeti zanj, da bo zrasel v ogromno rastlino
Naslednji članekOptična iluzija: Na sliki se nekje skriva kaktus, vaša naloga je, da ga najdete v 10 sekundah