Krompirjev čips je okusen prigrizek, čeprav je močno nezdrav. Če želite malo bolj zdravo različico, ga pripravite v cvrtniku na vroč zrak.
Sestavine
- 1 srednje velik krompir (rdeč, rumen ali zlat)
- Približno 1 žlica (30 ml) oljčnega olja ali oljnega razpršila
- Sol, po okusu
- Poper, po okusu
- Po želji: mleta kumina, česen v prahu, čebula v prahu ali paprika
Postopek
- Zračni cvrtnik predhodno segrejte na 170 °C za 5 minut.
- Krompir narežite na rezine debeline približno 3 mm.
- Rezine krompirja namočite v skledo s hladno vodo za vsaj 20 minut, da odstranite odvečen škrob. Nato rezine posušite z brisačo.
- Rezine krompirja položite v skledo in jih poškropite z oljem. Dodajte sol, poper in druge začimbe po želji.
- Krompir premešajte, da so vse rezine enakomerno prekrite z oljem in začimbami.
- Razporedite krompirjeve rezine v košaro cvrtnika v eni plasti. Pazite, da se rezine ne prekrivajo. Košaro/pladenj lahko popršite z oljem, da preprečite prijemanje.
- Cvrite na zraku pri 170 °C 10 minut. Po potrebi rezine obrnite in ločite, če se sprimejo.
- Nadaljujte s cvrtjem na zraku v korakih po 3–5 minut, dokler robovi ne postanejo hrustljavi in zlato rjavi.
- Ko so robovi hrustljavi, znižajte temperaturo na 140 °C in čips še dodatno pražite 2–5 minut, da se popolnoma posuši in postane hrustljav.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Okusen in hrustljav bučkin čips
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira