Krompirjev čips je okusen prigrizek, čeprav je močno nezdrav. Če želite malo bolj zdravo različico, ga pripravite v cvrtniku na vroč zrak.

Sestavine

  • 1 srednje velik krompir (rdeč, rumen ali zlat)
  • Približno 1 žlica (30 ml) oljčnega olja ali oljnega razpršila
  • Sol, po okusu
  • Poper, po okusu
  • Po želji: mleta kumina, česen v prahu, čebula v prahu ali paprika

Postopek

  1. Zračni cvrtnik predhodno segrejte na 170 °C za 5 minut.
  2. Krompir narežite na rezine debeline približno 3 mm.
  3. Rezine krompirja namočite v skledo s hladno vodo za vsaj 20 minut, da odstranite odvečen škrob. Nato rezine posušite z brisačo.
  4. Rezine krompirja položite v skledo in jih poškropite z oljem. Dodajte sol, poper in druge začimbe po želji.
  5. Krompir premešajte, da so vse rezine enakomerno prekrite z oljem in začimbami.
  6. Razporedite krompirjeve rezine v košaro cvrtnika v eni plasti. Pazite, da se rezine ne prekrivajo. Košaro/pladenj lahko popršite z oljem, da preprečite prijemanje.
  7. Cvrite na zraku pri 170 °C 10 minut. Po potrebi rezine obrnite in ločite, če se sprimejo.
  8. Nadaljujte s cvrtjem na zraku v korakih po 3–5 minut, dokler robovi ne postanejo hrustljavi in zlato rjavi.
  9. Ko so robovi hrustljavi, znižajte temperaturo na 140 °C in čips še dodatno pražite 2–5 minut, da se popolnoma posuši in postane hrustljav.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Okusen in hrustljav bučkin čips


Zadnji prispevki

Prejšnji članekShujšati vam bo pomagalo “pravilo dveh minut”. Preverite, kaj pomeni in kako
Naslednji članekOptična iluzija: Imate odličen vid, če na sliki vidite mačko