Kosilo, ki ga boste pripravljali vedno znova. Vsi so navdušeni nad okusom. Piščanec s korenčkom v smetanovi omaki.
Sestavine
- 600 g mesa (piščančje prsi)
- 600 g korenja
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- približno 700 ml juhe ali vode
- lovorjev list
- sol, poper,
- listi peteršilja
- 2 – 3 žlice olivnega olja (maslo ali sončnično olje)
- 250 ml smetane za kuhanje
Postopek
- Meso narežemo na trakove, solimo in popramo.
- Prepražimo (na kratko), odstranimo iz ponve in dodamo čebulo in česen.
- Čebulo pražimo nekaj minut, dodamo korenje, juho ali vodo, začimbe.
- Kuhamo toliko časa, da se korenje zmehča, nato dodamo smetano za kuhanje in vrnemo meso.
- Na kratko podušimo in začinimo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira