Preprost recept za kosilo, ki si ga boste želeli pripraviti večkrat zapored. Mehki piščančji fileji se dušijo v kremasti omaki z zelišči, česnom in kančkom limone – prava poslastica, ki tekne tako med tednom kot ob posebnih priložnostih.
Sestavine
Za omako:
- 25 g masla
- 2 žlici moke
- 2 žlici nasekljanega drobnjaka
- 1 žlica nasekljanega peteršilja
- 1 strok česna (sesekljan)
- 500 ml piščančje jušne osnove
- 1 čajna žlička soli
- ½ čajne žličke popra
- ½ čajne žličke sladke paprike v prahu
- 400 ml sladke smetane za kuhanje
- 2 čajni žlički limoninega soka
Meso:
- 800 g piščančjih filejev
- 2 žlici olja
- 25 g masla
- sol po okusu
- česen v prahu
- sladka paprika v prahu
- poper po okusu
PREBERITE TUDI: Če boste piščanca ocvrli po tem postopku, bodo vsi navdušeni
Postopek
Omaka:
- Na srednji temperaturi stopite maslo, dodajte moko in pražite 2–3 minute.
- Dodajte nasekljana zelišča in česen, nato zalijte z jušno osnovo.
- Kuhajte 5–6 minut, da se zgosti, nato začinite s soljo, poprom in papriko.
- Primešajte sladko smetano in kuhajte še 5–6 minut, dokler ne dosežete želene gostote.
- Na koncu dodajte limonin sok in premešajte.
Piščanec:
- V ponvi segrejte olje in maslo na visoki temperaturi.
- Dodajte piščančje fileje, posujte jih s soljo, česnom v prahu, papriko in poprom.
- Pecite približno 10 minut, nato obrnite fileje, zmanjšajte temperaturo in pecite še 5–6 minut.
- Piščančje fileje postrezite skupaj z omako.
Video recept
Namig
Jed se odlično poda k pire krompirju, rižu ali popečeni zelenjavi. Če imate radi bolj osvežujoč okus, dodajte v omako še malo naribane limonine lupinice.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira