Preprost recept za kosilo, ki si ga boste želeli pripraviti večkrat zapored. Mehki piščančji fileji se dušijo v kremasti omaki z zelišči, česnom in kančkom limone – prava poslastica, ki tekne tako med tednom kot ob posebnih priložnostih.

Sestavine

Za omako:

  • 25 g masla
  • 2 žlici moke
  • 2 žlici nasekljanega drobnjaka
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja
  • 1 strok česna (sesekljan)
  • 500 ml piščančje jušne osnove
  • 1 čajna žlička soli
  • ½ čajne žličke popra
  • ½ čajne žličke sladke paprike v prahu
  • 400 ml sladke smetane za kuhanje
  • 2 čajni žlički limoninega soka

Meso:

  • 800 g piščančjih filejev
  • 2 žlici olja
  • 25 g masla
  • sol po okusu
  • česen v prahu
  • sladka paprika v prahu
  • poper po okusu

PREBERITE TUDI: Če boste piščanca ocvrli po tem postopku, bodo vsi navdušeni

Postopek

Omaka:

  1. Na srednji temperaturi stopite maslo, dodajte moko in pražite 2–3 minute.
  2. Dodajte nasekljana zelišča in česen, nato zalijte z jušno osnovo.
  3. Kuhajte 5–6 minut, da se zgosti, nato začinite s soljo, poprom in papriko.
  4. Primešajte sladko smetano in kuhajte še 5–6 minut, dokler ne dosežete želene gostote.
  5. Na koncu dodajte limonin sok in premešajte.

Piščanec:

  1. V ponvi segrejte olje in maslo na visoki temperaturi.
  2. Dodajte piščančje fileje, posujte jih s soljo, česnom v prahu, papriko in poprom.
  3. Pecite približno 10 minut, nato obrnite fileje, zmanjšajte temperaturo in pecite še 5–6 minut.
  4. Piščančje fileje postrezite skupaj z omako.

Video recept

Namig

Jed se odlično poda k pire krompirju, rižu ali popečeni zelenjavi. Če imate radi bolj osvežujoč okus, dodajte v omako še malo naribane limonine lupinice.

Hitro kosilo: Kremaste testenine s panceto


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSte vedeli, da lahko to kuhinjsko sestavino (ki jo zagotovo imate doma) uporabite za beljenje perila?
Naslednji članekOptična iluzija: Vam uspe najti skritega risa na sliki, ki gleda direktno proti vam?